Stiinta & Tehnologie

#google romania #tehnologie #masina google #google street view

Google reactualizeaza imaginile din Romania. Cum arata masina Google si unde o poti vedea

Google anunta ca va reincepe preluarea de imagini Street View in Romania, pentru a improspata și imbogati imaginile de pe Google Maps. Astfel, incepand cu saptamana viitoare, mașinile Street View vor porni sa actualizeze imaginile existente din mai multe orașe importante din Romania, precum București, Cluj Napoca, Timișoara, Constanta sau Sibiu.

Street View este o functionalitate foarte populara din Google Maps, fiind disponibila in peste 55 de tari din toata lumea. Actualizarea imaginilor Street View este una dintre cele mai frecvente solicitari venite din partea utilizatorilor de Google Maps. Street View permite utilizatorilor sa exploreze și sa viziteze virtual zone, orașe, drumuri prin imagini panoramice de la nivelul strazii. Functionalitatea este disponibila și in Google Earth și versiunea mobila a Google Maps.

Street View pentru Google Maps a fost lansat in Romania la sfarşitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus dupa deschiderea biroului Google din Romania in noiembrie 2010. Cea mai recenta actualizare a imaginilor Street View din Romania a fost realizata in aprilie 2013, dupa un adevarat „maraton” al mașinilor Street View și triciclului Google (Google Trike). Acoperirea Street View in Romania a fost extinsa atunci cu sute de localitati și peste 40.000 km, aproape toate tara fiind disponibila in Street View. De asemenea, pe Google Maps au fost adaugate imagini panoramice pentru zeci de atractii turistice din Romania.

Dupa publicare, orice utilizator poate raporta imagini pentru a fi eliminate, accesand sectiunea „Raportati o problema” din coltul din dreapta jos al fiecarei imagini. Mai multe informatii despre Street View si locurile de unde mașinile Google preiau imagini pot fi gasite aici: www.google.ro/streetview

Cifre Google Maps

  • Numarul utilizatorilor activi de Google Maps depașește 1 miliard in fiecare luna

  • Google Maps ofera indicatii de orientare in 198 de tari, acoperind 51,2 milioane de kilometri de drumuri

  • De la inceperea proiectului Street View, in 2007, vehiculele Google au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri unici pentru preluarea de imagini panoramice

  • Serviciul Google Street View este disponibil in 56 de tari, inclusiv parti din Antartica și Artica

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea