Stiinta & Tehnologie

#opel #general motors #masini

GM, somati sa plateasca ruperea negocierilor pentru Opel

Banca Sberbank sustine ca General Motors trebuie sa plateasca o suma care acopera cheltuielile pe care institutia financiara le-a facut in perioada negocierilor pentru Opel.

Sefii General Motors sunt departe de a se fi linistit dupa ce negocierile cu statul german si fostii potentiali cumparatori ai marcii Opel, un consortiu austriaco-ruso-canadian condus de Magna, au fost incheiate brusc si fara explicatii de compania americana. Desi GM a hotarat sa pastreze Opel si a decis sa rupa negocierile cu Magna in cel de-al 12-lea ceas, discutiile dintre parti sunt inca deschise, problemele venind de aceasta data dinspre banca ruseasca OAO Sberbank, institutia financiara care trebuia sa stea in spatele ofertei Magna.

Intr-un interviu acordat televiziunii din Rusia, directorul OAO Sberbank sustine ca General Motors ar trebui sa plateasca unele compensatii pentru ca a rupt unilateral negocierile intr-un moment in care acestea erau foarte avansate. "Credem ca implicarea GM a mers foarte departe, astfel ca americanii ar fi trebuit sa incheie afacerea", spune German Gref, cel care conduce institutia financiara rusa.

Conform oficialului Sberbank, banca ruseasca le-a prezentat deja pretentiile financiare celor de la GM si asteapta plata voluntara a sumei pe care acestia le-ar datora-o: "In discutii au fost investit bani, iar in aceste momente negociem cu General Motors rambursarea voluntara a acestora", afirma Gref, care spune ca General Motors vor fi actionati in judecata in cazul in care Sberbank nu va primi compensatiile cerute.

Reactia Sberbank nu este singulara, Vladimir Putin sustinand - imediat dupa ce GM a anuntat ca nu mai vrea sa vanda Opel - ca americanii au dat dovada de "o atitudine aroganta" atunci cand au oprit unilateral negocierile.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

  •   2009-12-29
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului