Stiinta & Tehnologie

#general motors #ev1 #motor electric

GM isi va construi propriile motoare electrice

GM si-a anuntat intentia de a dezvolta si construi propriile sale motoare electrice. Primele unitati vor debuta in productia de serie in anul 2013.

Americanii de la General Motors au anuntat ca isi vor construi propriile motoare electrice pentru hibride si vehicule electrice incepand cu anul 2013. Producatorul american de automobile spera sa reduca costurile de productie prin aceasta masura si sa imbunatateasca performantele si calitatea modelelor pe care le comercializeaza. Cei de la GM au mai construit motoare electrice in anii 1990, cand au dezvoltat modelul EV1 , prima lor masina electrica.

Unele voci spun ca General Motors lucra la un nou motor electric inca din 2003, iar GM ar fi primul producator de automobile din America cu propriul sau motor electric . Primul motor electric de generatie noua al celor de la GM va debuta in 2013 pe o platforma cu tractiune spate, pentru un hibrid cu doua moduri. Ulterior, cei de la GM ar putea oferi si un model 100% electric si chiar vehicule alimentate cu hidrogen, toate urmand sa utilizeze motoarele electrice dezvoltate de inginerii americani.

Chevrolet Volt foloseste un motor electric dezvoltat de catre un partener al celor de la General Motors. Desi americanii au economisit bani la dezvoltarea acestui model prin achizitia unui motor electric produs de altcineva, acest lucru a fost daunator pe termen lung.In cazul in care vocile care anuntau dezvoltarea unui motor electric in-house de catre cei de la GM, americanii ar putea pregati o surpriza de proportii pe piata.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea