Stiinta & Tehnologie

#recall #pedale #toyota

Ghinionul Toyota continua: inca 180.000 de unitati rechemate

Se pare ca ghinionul se tine scai de Toyota, care pare a fi personajul principal intr-o film prost, antrenat de o teorie a conspiratiei care va lasa rani adanci la nivelul imaginii si, mai presus de atat, la nivel financiar.

Dupa ce au rechemat in SUA 5,3 milioane de masini din cauza covoraselor care pot apasa involuntar pe pedala de aceleratie, alte 2,3 milioane de unitati  puse pe seama unor probleme la nivelul pedalei de acceleratie , care ar putea ramane cuplata dupa ce soferul ia piciorul de pe aceasta si alte 1,8 milioane de autovehicule in Europa din cauza acelorasi pedale, cosmarul continua cu inca 180.000 de autoturisme vandute in Africa, America Latina si Orientul Mijlociu .

Retragerea modelelor vizeaza 40.000 de autovehicule comercializate in Orientul Mijlociu, aproximativ 80.000 de Africa si 60.000 in America Latina.

Iar pentru a va face totusi o idee asupra consecintelor dezastruoase pe care le-a avut aceasta campanie de rechemare , va spun numai ca valoarea de piata a lui Toyota a scazut cu 21 de miliarde de dolari intr-o saptamana.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea