Dupa o criza fara precedent, depasita cu mult efort si, in special, cu ajutorul guvernului Obama, General Motors a trecut din nou pe profit.

Rezultatul vine dupa mai bine de trei ani de pierderi masive inregistrate in urma vanzarii brandului Saab , conform Bloomberg. Mai concret, uriasul american a afisat un profit net trimestrial de 865 milioane de dolari, in urma cresterii productiei si a scaderii discounturilor.

Profitul operational al companiei a fost de 1,2 miliarde de dolari in primul trimestru din 2010, la o cifra de afaceri de 31,5 miliarde dolari, iar veniturile ajustate dupa taxe si dobanzi (EBIT) au fost de 1,7 miliarde dolari, in urma impactului favorabil datorat vanzarii brandului Saab.

"Suntem multumiti de performantele obtinute in primul trimestru, mai ales de faptul ca am revenit pe profit", a declarat Chris Liddell, vice presedinte si CFO la GM. "In America de Nord am marit productia pentru a face fata cererii puternice de noi produse pentru brandurile noastre. De asemenea, suntem in crestere pe pietele emergente, ne mentinem costurile sub control, generam cash flow -ul si mentinem in general un echilibru al platilor. Toate acestea reprezinta pasi importanti in fundamentarea unui GM de succes", a adaugat Liddell.

GM a inregistrat anul trecut pierderi de 3,4 miliarde de dolari in T4 si a cheltuit 1,9 miliarde de dolari din lichiditati . Grupul american este prezent pe piata din Romania din anul 1997 cu o serie de marci printre care Chevrolet si Opel.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

  •   2010-05-18
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare