Stiinta & Tehnologie

#google latitude #aplicatie #serviciu #my location #igoogle #telefon mobil

Gaseste-ti prietenii cu mobilul si Google Latitude

Google Maps pentru telefoanele mobile a fost imbunatatit cu o noua aplicatie numita Google Latitude . Acesta este o extensie a serviciului My Location .

Cu ajutorul lui Google Latitude utilizatorului poate sa indice prietenilor din agenda unde se afla. Totodata, acesta poate sa vada locul in care prietenii lui sunt.

Arie exstinsa

In prezent, Google Latitude este disponibil in 27 de tari si are suport pentru 42 de limbi. Totodata, serviciul este disponibil oe dispozitivele care au sistemele de operare Google Android, Symbian S60 , Blackberry si cele care ruleaza Microsoft Windows Mobile.

Reprezentantii Google spun ca in prezent nu exista si o versiune pentru telefoanele Apple iPhone. Dar fanii marcii pot sa fie linistiti, pentru ca pana la sfarsitul lui 2009, Google va realiza si o versiune a serviciului Google Latitude care sa fie compatibil cu iPhone-ul.

Cum se face?

Pentru a putea vedea locatia unui sau a mai multor prieteni acestia trebuie sa posede un cont de e-mail Google. Totodata, acestia trebuie sa isi dea acordul pentru a putea fi vazuti se serviciul Google Latitude. In cazul in care cineva nu are telefon mobil, poate folosi iGoogle de pe PC pentru a localiza prietenii sau familia.

Pentru a comunica si mai usor cu acestia, Google Talk este integrat in Latitude. In acelasi timp utilizatorul poate sa isi schimbe in timp real imaginile sau informatiile din profilul Google. Serviciul suporta si SMS-uri, mesagerie instanta sau e-mail.

Pentru a descarca aplicatia Google Latitude de pe telefonul mobil trebuie sa accesezi o pagina web dedicata. Serviciul poate fi descarcat si de pe PC, dar de la pe alta pagina web.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea