Stiinta & Tehnologie

Garmin nuvi 860 cu tehnologia de recunoastere a vocii

Garmin a anuntat aparitia noului model nuvi 860, un sistem de navigare portabil care include functia de recunoastere a vocii si o multitudine de alte functii de securitate sau destinate confortului.

Bogdan Condurateanu, Director Tehnic al Sheba Distribution, reprezentant Garmin in Romania, a precizat: “ Noul nuvi 860 dispune de recunoastere a vocii pentru realizarea unei navigari mai sigure si confortabile. Acum este posibil ca ambele maini sa manevreze volanul, in timp ce ii dictezi navigatorului nuvi 860 ce sa faca si directia pe care s-o urmeze. Astfel ai parte de o calatorie lipsita de stres.”

Ii spui ce are de facut

Alaturandu-se designul-ului elegant al interfetei cu care Garmin si-a obisnuit utilizatorii, tehnologia de recunoasterea a vocii stabileste un nou standard pentru utilizarea simpla si intuitiva. Utilizatorii ajusteaza un dispozitiv push-to-talk wireless la volan ce va fi folosit pentru a activa comenzile vocale, nicio alta setare nefiind necesara. Odata activat, utilizatorul poate utiliza fara efort comenzile, pronuntand acele cuvinte ce corespund tastelor afisate pe touchscreen, astfel incat orice sarcina sa poata fi dusa la indeplinire fara ca dispozitivul sa fie atins.

Garmin a inlesnit de asemenea modul in care utilizatorii pot executa cautari complexe ale punctelor de interes. Conduci intr-o zona necunoscuta si iti este pofta de niste paste? Trebuie doar sa zici ”gaseste cel mai apropiat restaurant italian,” si ti se va afisa o lista cu restaurantele din imprejurimi ce servesc paste. Foloseste-te de comada de voce pentru a selecta optiunea aleasa, iar nuvi 860 iti ofera directiile pas cu pas catre restaurant. Nuvi 860 cunoaste numele mai multor branduri, asa ca utilizatorul trebuie doar sa mentioneze “gaseste cel mai apropiat Starbucks” pentru a se repune pe picioare cu o cafea.

Pentru siguranta maxima, soferul poate adresa intrebarea “unde sunt?” iar dispozitivul va afisa coordonatele latitudinii si longitudinii, cea mai apropiata adresa si intersectie, cele mai apropiate spitale, sectii de politie si benzinarii. Recunoasterea vocala poate fi folosita de asemenea pentru a cauta adrese fara ajutorul mainilor. Aceasta functie este disponibila pentru engleza americana, engleza britanica, franceza, spaniola, germana, italiana si olandeza.

Trebuie doar sa vorbesti cu el

Modelul nuvi 860 dispune de tehnologia wireless Bluetooth pentru efectuarea de apeluri handsfree prin imperecherea cu telefoane compatibile. Folosind tehnologia de recunoastere a vocii, utilizatorii pot gasi si forma numere de telefon (cu telefoanele compatibile se poate accesa istoria apelurilor efectuate, pierdute si primite). De asemenea, pot cauta prin baza de date ale punctelor de interes (hoteluri, restaurante, magazine si multe altele). Noul PND premium are un transmitator FM integrat, permitandu-le utilizatorilor sa transmita wireless directiile pas cu pas si numele strazilor, MP3-uri si carti audio prin intermediul sistemului stereo al automobilului. Nuvi 860 se lauda de asemenea cu boxe stereo pe partea din fata si o baterie litiu-ion detasabila.

Dispunand de un ecran touchscreen de 4,3 inch (480x272 pixeli), stralucitor, vizibil la luminozitate ridicata, nuvi 860 este incarcat cu hartile Europei. Noua unitate incorporeaza o antena interna GPS de inalta senzitivitate ce poate fi foarte usor montata. In momentul pornirii (noua functie Garmin “instant on” face pornirea mai rapida), sunt afisate mesajele de primire “Incotro?” si “Vedere Harta”, permitand cautarea rapida a adreselor a milioane de puncte de interes precum restaurante, hoteluri, atractii turistice, benzinarii si multe altele. Directionarea pas cu pas si tehnologia de recunoastere a vocii ii ghideaza pe soferi catre destinatia dorita, anuntand numele strazilor de pe parcurs. Daca sofera rateaza o manevra, nuvi recalculeaza automat ruta si il readuce pe drumul corect.

Nu trebuie sa-i spui de doua ori

Pentru a-i ajuta pe soferi sa-si gaseasca masina intr-un loc nefamiliar sau o parcare aglomerata, dispozitivul retine coordonatele locului unde se afla ultima data in suportul sau. Utilizatorii pot salva 10 rute, puncte de trecere, pot vizualiza in avans manevrele ce vor fi efectuate iar dispozitivul sorteaza automat destinatii multiple pentru a oferi o ruta eficienta pentru servicii de curierat si livrari. Afiseaza de asemena limitele de viteza pentru autostrazi sau drumuri nationale, iar functia trip log ofera o vizualizare punct cu punct a traseelor efectuate de pana la 10.000 de puncte.

Nuvi 860 include de asemnea multe optiuni de calatorie si divertisment ce includ un music player (formate sustinute MP3, Ogg, Flac), player de carti audio (inregistrarea la audible.com este necesara), alarma de ceas, vizualizator de imagini, convertor de moneda si altele. Nuvi 860 ofera jocuri preincarcate pentru a va tine companie in timpul lungilor asteptari in aeroporturi. Dispozitivul are instalat de asemenea Garmin Lock™, un sistem anti-furt, ce dezactiveaza unitatea pana ce utilizatorul introduce codul PIN de 4 cifre sau duce dispozitivul intr-un loc sigur prestabilit.

Nuvi 860 va fi disponibila in al doilea semestru al lui 2008 cu pretul recomandat de 699 Euro.

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea