Stiinta & Tehnologie

Garmin in tribunal din cauza Nuviphone-ului

Unii cred ca intrarea pe piata de telefonie mobila este un pas simplu de facut. Dar urmatoarele vor contrazice aceasta regula, pentru ca firma producatoare de GPS-uri Garmin a intrat intr-o incurcatura de cand si-a anuntat primul telefon din portofoliu.

Razboi declarat

Nuvio Corp., companie furnizoare de servicii de telefonie prin internet, a dat in judecata Garmin, companie cunoscuta publicului pentru dispozitivele de navigare pe care le dezvolta.

Motivul pentru care Nuvi s-a suparat nu pare sa fie unul nu prea bine intemeiat, dar procesele in tribunal la americani se isca din cele mai simple motive, asa ca stirea nu ne uimeste. In urma cu doua zile, Nuvio a inaintat District Court din Kansas acuzatiile pe care le aduce lui Garmin.

Compania declara ca "vinovatii" de la Garmin au folosit numele Nuvi in mod gresit atunci cand au "botezat" telefonul "Nuviphone” si acest fapt vine in conflict cu trademark -ul Nuvio.

“Am fi preferat sa rezolvam acest caz fara atat tam-tam, dar totodata simtim ca trebuie sa ne asiguram ca potentialii clienti si bineinteles clientii nostrii, nu sunt indusi in eroare de cineva care foloseste in mod abuziv sigla noastra. Unii din clienti au inceput deja sa numeasca serviciile noastre Nuvio Phone”, a declarat Jason P. Talley, CEO al Nuvio.

Unde dai si unde crapa...

Dar pretentiile Nuvio nu se opresc aici pentru ca ei doresc ca toate produsele Garmin sa inceteze sa poarte numele de Nuvi, viitoarele dispozitive sa nu mai fie brand-uite Nuvi si totodata cer despagubiri.

Purtatorul de cuvant al companiei Garmin nu a vrut sa comenteze acuzatiile aduse. Sincer nimeni cu cred ca doreste acest lucru, pentru ca totul pare o mare absurditate, din moment ce Garmin foloseste numele Nuvi pentru produsele lor din 2006 doar in America de Nord si de mai devreme in Europa.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea