Stiinta & Tehnologie

#tehnologie #avatar #ford

Ford va utiliza tehnologia din filmul Avatar pentru crearea masinilor

Inginerii Ford vor utiliza tehnologia capturii de imagine pentru a crea masini mai confortabile si mult mai placute in timpul sofatului. Aceasta tehnologie a fost folosita pentru crearea filmelor ca Avatar, Lord of the Rings sau Shrek, iar Ford este singurul constructor auto care utilizeaza acest sistem.

Ca si in filme, aplicam pe corpul uman un numar mare de senzori pentru a putea intelege interactiunea dintre om si vehicul”, a declarat Gary Strumolo, manager Ford. “Dupa ce culegem datele, creem oameni virtuali pe care ii folosim sa realizam un numar mare de teste care ne vor ajuta sa intelegem cum persoane de diferite dimenisiuni corporale interactioneaza cu diferite tipuri de masini. Este un mod eficient de a crea masinile viitorului”, a completat oficialul Ford.

Sistemul utilizat de constructorul american se numeste Human Occupant Package Simulator (HOPS) si combina softul pentru captura imaginilor cu un vehicul de teste special. “Confortul sau disconfortul sunt, in mod inerent, masuri subiective”, a declarat Nanxin Wang, seful departamentului tehnic Ford. “O masina poate fi confortabila pentru unii in timp ce altii pot considera opusul. Provocarea noastra este sa gasim motivul pentru care oamenii se simt bine sau nu in masina si sa schimbam designul acestora”, a completat Nanxin Wang.

Inainte sa dispunem de sistemul HOPS, singura cale prin care puteam evalua designul masinilor era sa rugam oamenii sa se urce in ele si sa ne spuna cum se simt. Acest lucru ne ocupa mult timp. Acum putem grupa aceste date subiective cu masuratorile obiective realizate cu ajutorul HOPS”, a incheiat Nanxin Wang.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

  •   2009-12-28
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.