Stiinta & Tehnologie

#eco #fiesta #ford

Ford Fiesta, cea mai eco masina in Romania

Castigatoarea din acest an (2009) a competitiei VIP Eco Challenge in Romania este masina Ford Fiesta .

Campania este o initiativa prin care Asociatia Presei Auto din Romania, doreste promovarea spiritului eco legat de automobile si mai ales de stilul de sofat.

Modelul castigator


Modelul din comptetitie a fost un Ford Fiesta 1.4 TDCi, cu un consum real in trafic de 6,5 l/100 km, in vreme ce valoarea raportata la litrul de cilindre al motorului a fost de 4,646. Astfel, Ford Fiesta si-a adjudecat si cel de-al doilea trofeu pentru cel mai mic consum unitar de motorina.

Cele zece masini care au participat la concurs sunt  Chevrolet Cruze , Ford Fiesta, Hyundai i20, Kia Soul, Mazda3, Opel Astra, Peugeot 206 plus, Renault Fluence , Toyota  Avensis si Volkswagen Polo, ele fiind desemnate si pentru participarea in finala competitiei nationale " Masina Anului 2010 in Romania".

Traseul de test


Traseul de test a cuprins bucla inchisa de aproape 10 km in partea de nord-vest a orasului Bucuresti, o zona intens circulata, concursul desfasurandu-se intre orele 11:00 - 12:00, astfel incat participantii sa concureze in conditii de trafic specifice orasului Bucuresti.

VIP Eco Challenge a avut loc in ziua de 20 noiembrie la Hotel Ramada Parc. Unicul sponsor al evenimentului a fost Castrol Edge, care este de altfel partenerul APAR pentru "Masina Anului 2010 in Romania".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea