Stiinta & Tehnologie

#ford fiesta #ford focus #ford ka

Ford ar putea comercializa Ka in SUA

Alan Mulally, presedintele Ford ia in considerare posibilitatea de a aduce Ka pe piata din SUA. Posibilitatea este analizata datorita necesitatii de vehicule eficiente pentru aceasta piata.

In luna noiembrie, zvonurile indicau ca Mulally se gandeste la posibilitatea de a comercializa modelul Ka pe piata americana dupa ce Chrysler a anuntat ca va aduce Fiat 500 in SUA. Ford si Fiat  impart o uzina de asamblare in Polonia pentru masini mici. Mulally a clarificat atunci faptul ca Ford ar avea putine sanse de succes cu citadina Ka.

"Parerea noastra este ca deocamdata Fiesta este cel mai mic vehicul care ar putea avea un real succes in Statele Unite", a spus Mulally intr-un interviu acordat Automotive News .

Americanii si-au nuantat insa tonul o data cu "isteria" motoarelor verzi de la Salonul Auto de la Detroit . "Cred ca americanii ar dori un Ford Ka . Noi credem ca vom incepe sa platim mai mult (pentru combustibil), asa ca cel mai important lucru este ca Ford sa fie prezent in fiecare segment ", a spus Mulally.

In cazul in care Ford decide sa avanseze cu Ka pe pamant american, producatorul ar avea o linie proaspata de masini, variind de la recent anuntatul Ford Focus, Ford Fiesta si probabil un Ford Ka.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea