Stiinta & Tehnologie

#pick-up #camioneta #ranfer #ford

Ford a produs Ranger-ul cu numarul 7 milioane

Din 1983, cand primul exemplar a iesit pe poarta fabricii, Ford a produs milioane si milioane de pick-up-uri Ranger . Mai exact, dupa 28 de ani de productie, vehiculul cu numarul 7 milioane a iesit de pe liniile de asamblare ale fabricii Ovalului Albastru din St. Paul, Minnesota , SUA.

Ford Ranger
a ajuns la cea de-a patra generatie, insa de-a lungul anilor a suferit mai multe restilizari si - evident - cresteri de pret (inflatia, bat-o vina!). Astfel, de la o camioneta de 6.289 dolari - versiunea cu cabina simpla - si 73 CP, Ford Ranger a ajuns sa coste acum 17.820 dolari, iar motorul distribuie catre cele patru roti 143 de cai.

Dar progresul nu a fost inregistrat doar la cai putere si pret. Daca primele modele puteau incarca pana la 1.150 kilograme, iar greutatea remorcata putea ajunge la 1.500 kilograme, modernul Ranger cara 1.375 kilograme si remorcheaza 2.660 kilograme. Si, in ciuda pretului care a crescut de aproape trei ori in tot atatea decenii, Ford Ranger a fost cel mai vandut pick-up compact vreme de 17 ani in America, din 1987 pana in 2004.

Cu toate argumentele pro, Ford a decis, insa, ca este momentul unei schimbari si a anuntat ca Ford Ranger va fi scos din productie in 2011, cand va fi inlocuit, cel mai probabil, cu o versiune mai mica a lui F-150 , ce se va intitula, spun zvonurile, F-100.

Cititi mai multe pe Auto.ro      

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea