Stiinta & Tehnologie

Firefox pentru telefoane mobile e "pe vine"

In lumea telefoanelor mobile, browserele de web sunt cam aceleasi ca si cele pe care utilizatorii le folosesc pe un desktop.

Cel mai bun brower de pana acum ramane totusi Opera Mobile , dar pentru ca nu se putea altfel, Mozilla vor sa treaca si ei in randul mobilitatii de buzunar.

Mai sunt si altii...

Momentan, Internet Explorer -ul de la Microsoft se afla intr-o batalie stransa cu Opera cand vine vorba de smartphone-uri. Unii spun ca Mozilla s-a trezit destul de tarziu sa intre in acest joc, dar, personal, cred ca Mozilla va avea mai mult succes decat se asteapta multi.

Spun asta pentru ca Mozilla cu al lor Firefox au un succes in continua crestere cand vine vorba de desktop-uri si acesta tendinta se poate rasfrange asupra segmentului smartphone.

Trecand peste aceste presupuneri, Mozilla se afla in prezent in negocieri cu operatorii de telefonie mobila pentru a putea duce la capat acest proiect. Acestia spera ca browser-ul sa fie operabil atat pe telefoane care ruleaza Windows, dar si pe cele care functioneaza pe Linux.

Mai mult decat atat, Mozilla mai doreste lansarea produsului cel tarziu la sfaristul acestui an. Mike Schroepfer, Vice Presidente al segmentului Engineering in cadrul Mozilla Inc., a declarat saptamana trecuta ca atat utilizatorii cat si operatorii de telefonie mobila sunt foarte interesati de proiectul Firefox pentru mobile.

Telul trebuie indeplinit

Tot Mike Schroepfer a mai adaugat ca misiunea Mozillei este sa intre pe o noua piata de desfacere, dar ca este foarte constient ca acest lucru nu se va intampla peste noapte. Dar succesul lui Firefox pentru telefoane mobile nu va veni din notorietatea numelui Mozilla.

Este clar ca operatorii de telefonie mobila nu sunt multimiti de Internet Explorer, un brower care vine odata cu sistemul de operare, iar Opera nu este pe gratis ca in versiunea pentru computere; surpriza vine acum pentru ca dupa spusele lui Mike Schroepfer, Firefox pentru smartphone-uri va fi un brower gratuit.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea