Stiinta & Tehnologie

#vip eco challange #romania #masina anului

Finalistii "Masina anului" intra in VIP Eco Challenge

La initiativa APAR (Asociatia Presei Auto din Romania) modele auto finaliste ale competitiei nationale " Masina anului 2010in Romania" se vor reuni vineri, 20 noiembrie 2009, in cadrul competitiei VIP Eco Challenge.

VIP Eco Challenge este o initiativa prin care Asociatia Presei Auto din Romania vrea sa promoveze initiativele ecologice legate de automobile si mai ales un stil de sofat care sa utilizeze cat mai putin carburant.

Poluare


Emisiile poluante ale autoturismelor sunt direct legate de cantitatea de benzina sau motorina utilizata, astfel ca tehnicile de sofat care ajuta la diminuarea consumului autoturismului sunt benefice pentru oameni, dar si pentru natura.

VIP Eco Challenge se va desfasra sub forma unui concurs. Pentru ca vor fi prezente modele din clase diferite si cu motoare de capacitate cilindrica diferita, consumul mediu obtinut se va raporta la cilindrarea motorului. In acest fel evaluarea va fi una echidistanta.

Masini si traseu

Cele zece masini care vor participa la concurs sunt  , Ford Fiesta ,  , , Mazda3, Opel Astra, Peugeot 206 plus, , Toyota  Avensis si Volkswagen Polo , ele fiind desemnate pentru a participa in finala competitiei nationale " in Romania".

Traseul de test cuprinde o bucla inchisa de aproape 10 km in partea de nord-vest a orasului Bucuresti, o zona intens circulata, concursul desfasurandu-se intre orele 11:00 - 12:00, astfel incat participantii sa concureze in conditii de trafic specifice orasului Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea