Stiinta & Tehnologie

#ferrari f430 scuderia #lansare oficiala #editie speciala

Ferrari a dezvaluit F430 Scuderia Spider

Ferrari a dezvaluit versiunea decapotabila a lui F430 Scuderia. Acesta se numeste Scuderia Spider 16M si a fost lansata cu ocazia obtinerii celui de al 16-lea titlu la constructori in Formula 1.

Scuderia Spider 16M imparte motorul cu Ferrari California , si anume un V8 de 4.3 litri care dezvolta 510 cai putere la 8500 rpm. Spre deosebire de California, Scuderia Spider are motorul amplasat central. Cuplul este egal cu cel al lui California, adica 470 Nm la turatia de 5250 rpm. Emisiile de CO2 se inregistreaza la valoarea de 360 grame/ km iar consumul anuntat este de 15.7 litri la 100 km parcursi, ambele valori fiind inregistrate in ciclu mixt.

Noua decapotabila Ferrari beneficiaza de o transmisie cu sase trepte cu dublu ambreiaj si diferential E-diff. Astfel Scuderia Spider 16M accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde si poate atinge o viteza maxima de 315 km/h.

Noua transmisie va fi disponibila si pentru Ferrari California. Transmisia are cinci setari care pot fi schimbate de pe volan, in afara de comutatorul pentru sistemele de control ale tractiunii si stabilitatii, denumite CST si F1- Trac . Ferrari va construi 499 exemplare ale modelului Scuderia Spider 16M. In comparatie cu F430, Scuderia Spider 16M cantareste cu 80 kg mai putin, datorita acoperisului hardtop. Stire preluata de pe AutoMarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea