Stiinta & Tehnologie

#huawei #embargo #fbi

FBI recomanda sa nu folositi telefoanele Huawei. Ce spune compania

O recomandare controversata a facut inconjurul lumii astazi. Reprezentanti ai FBI, CIA si NSA ar fi declarat la o intrunire a unei comisii din Senatul american ca nu recomanda folosirea telefoanelor Huawei. Gigantul chinez a devenit un concurent serios pentru Apple si Samsung, doi dintre liderii mondiali pe acest segment de piata. 

In timpul declaratiei sale, directorul FBI Chris Wray a declarat ca guvernul american este "foarte ingrijorat in privinta riscului prezentat de orice alta companie sau entitate detinuta de guverne ce nu impartasesc aceleasi valori de a detine putere in reteaua noastra de telecomunicatii", scrie publicatia TheVerve.com. 

Potrivit acesteia, oficialul american a mai declarat ca detinerea acestor informatii ar putea oferi posibilitatea de a le fura sau a le folosi cu rea-vointa. In plus, Wray considera ca terminalele ar putea oferi ocazia de a spiona fara a putea fi descoperita scurgerea de informatii. 

Pozitia Huawei Romania a fost insa destul de clara, eliminand orice banuiala vizavi de vulnerabilitatea sistemelor companiei sau de utilizarea acestora cu rea-vointa. "Huawei este la curent cu o serie de activitati ale guvernului S.U.A. care par sa inhibe business-ul Huawei pe piata americana. Huawei este o companie in care au incredere guverne si clienti din 170 tari din intreaga lume si nu prezinta un risc mai mare de cybersecuritate decat orice alt producator de telefoane, impreuna cu care imparte furnizori la nivel global si capabilitati de productie. Ne-am angajat in a oferi transparenta si deschidere in tot ceea ce facem. Huawei va continua sa isi dezvolte business-ul la nivel global printr-un angajament semnificativ spre inovatie si dezvoltare si sa livreze tehnologii care sa ii ajute pe clienti sa aiba succes in toate pietele care pretuiesc inovatia si valoarea pe care aceasta o aduce", a fost declaratia oficiala a companiei, oferita Acasa.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea