Stiinta & Tehnologie

#facebook #fotografii #recunoastere oameni fotografii #deepface

Facebook va dezvolta un soft capabil sa recunoasca oamenii din fotografii

Grupul API al Facebook lucreaza la dezvoltarea unui soft care sa poata recunoaste persoanele dintr-o fotografie. Acesta se va numi DeepFace.

Desi incearca de mult timp sa imbunatateasca sistemul de etichetare in fotografii, Facebook nu a reusit pana acum decat sa ofere cateva sugestii utilizatorilor in legatura cu cei care apar in fotografiile postate.

Ochiul uman este capabil in proportie de 97,5% sa recunoasca personajele dintr-o fotografie, iar DeepFace va reusi acest lucru in proportie de 97,25%, anunta dezvoltatorii Facebook.

Pentru a implementa aceasta tehnologie care va reconstrui trasaturile oamenilor in 3D, Facebook a analizat 4,4 milioane de fotografii etichetate preluate de la 4030 de utilizatori.

Raportul Facebook mentioneaza ca DeepFace va putea recunoaste trasaturile specifice fiecarei persoane, iar procesul de identificare va avea 4 faze: detectare, aliniere, reprezentare si clasificare.

Sursa foto: arq.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea