Stiinta & Tehnologie

F-1 Attack, bolidul realizat manual

Un slovac a creat o noua marca de care poate concura serios cu Ferrari sau Lamborghini. Bolidul se numeste Attack si este suta la suta fabricat manual . Pretul: 70.000 de euro. Usile autovehiculului se deschid pe verticala, are doar doua locuri, dar interiorul este extrem de spatios. Bolidul poate atinge suta de kilometri in 5,1 secunde.

Dick Kvetnansky, inventatorul masinii F-1 Attack, spune ca „aceasta masina nu e un simplu obiect. E visul nostru, e copilul nostru. Am creat-o asa cum ne-a placut noua, iar cumparatorul e liber sa decida. Ori se va indragosti de ea, ori nu ii va placea din start”. Designul a fost pus la punct pe un servetel, intr-un restaurant din Bratislava , in 1997. Tocmai de aceea rezulatul final pare incredibil. Este fabricata manual, iar constructorul spera sa realizeze cel putin 40 de astfel de in acest an. In 2009, telul lui este de 120 de masini.

„Senzatia este ca atunci cand porti un tricou ud. Masina se lipeste de tine, iar tu de ea, e un singur trup, o singura fiinta”, marturiseste el. Constructorul slovac a intrat in aceasta bransa prin anii '80, cu un simplu un atelier auto. Apoi a inceput sa produca masini Ferrari false, folosite in special pentru cascadorii la Hollywood. Afacerea a mers bine, pana cand compania Ferrari i-a interzis sa construiasca masinile false pe motiv ca lezeaza imaginea firmei. Acum, modelul F-1 Attack, cu totul original, poate deveni un concurent serios pentru orice marca de masini sport .

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea