Stiinta & Tehnologie

Emblaze Edelweiss, inca un rival iPhone

Emblaze Mobile, companie insraeleana dezvoltatoare de dispozitive mobile anunta lansarea unui dispozitiv mobil care sa rivalizeze cu telefonul Apple, iPhone.

Numit Emblaze Edelweiss, terminalul va avea caracteristica principala, ecranul complet tactil.

Display cu rezolutie mare

Ecranul sensibil la atingere a lui Emblaze Edelweiss va avea o rezolutie mult mai mare decat alte smartphone-uri cu acelasi gen de ecran. Astfel, mobilul Emblaze va avea ecran de 3,5 inch cu rezolutie de 480 x 854 pixeli.

Rezolutia unor terminale ca HTC Touch HD si Sony Ericsson Xperia X1 sau chiar marirea ecranului iPhone care suporta o rezolutie de 320 x 480 pixeli este mai mica decat cea redata de Edelweiss.

Design-ul terminalului nu este cel mai inspirat iar specificatiile telefonului nu sunt cunoscute in totalitate. In prezent se stie doar ca acesta va avea receptor GPS incorporat, probabil cu functii aGPS si va functiona in retele GSM.

Specificatii tehnice modeste

La capitolul conectivitate telefonul Emblaze Edelweiss va suporta 3G. Reprezentantii Emblaze au mai spus ca terminalul va avea toata gama de conectivitate cunoscuta de om in prezent. Asadar ne putem astepta la GPRS, EDGE, 3G cu HSDPA, HSUPA, Wi-Fi, Bluetooth si USB.

Totodata, pentru a demonstra inca o data rivalitatea cu iPhone, Edelweiss va fi disponibil in doua versiuni, cea cu spatiu de stocare de 8 GB si cea cea cu 16 GB, exact cum este disponibil iPhone-ul sau Samsung Omnia .

Terminalul este dezvoltat impreuna cu japonezii de la Sharp si Access si va avea o platforma bazata pe Linux. Reprezentantii Emblaze au mai spus ca Edelweiss se va lansa prima data in Rusia, ca apoi si in restul Europei.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea