Stiinta & Tehnologie

#ecoty #opel astra #volkswagen polo

ECOTY: Finalistii "Masina anului" 2010

Dupa ce au fost studiante toate intrarile in competitia "Masina anului in Europa", juriul a deliberat si a prezentat cei sapte finalisti.

Clasamentul final ii prezinta pe Volkswagen Polo si pe Opel Astra in fruntea favoritilor.

Sapte masini

Pe langa Volkswagen Polo si Opel Astra, in concurs mai sunt prezenti Citroen C3 Picasso , Mercedes-Benz E-Class, Peugeot 3008 , Skoda Yeti si Toyota iQ. Din pacate, unele modele au iesit din cursa. Printre acestea se numara Hyundai i20, Kia Soul, Mazda 3, porsche panamera si Toyota Prius.

Castigatorul din 2009 a fost modelul Opel Insignia. Pe locul doi s-a clasat Ford Fiesta, iar pe locul trei modelul Volkswagen Golf. In anii trecuti Fiat 500 (2008), Ford S-Max (2007) si Renault Clio (2006) au fost castigatorii ECOTY.

European Car Awards

Premiile ECOTY sunt inmanate cu aprobarea a 59 de jurnalisti din intreaga Europa. Distinctia suprema se acorda autoturismului cu cele mai bune performante, lansata in ultimele 12 luni inaintea acordarii premiului.

Prima editie a european car of the year (ECOTY) a fost prezentata in anul 1964. De atunci producatorul auto Fiat a castigat zece premii, cei de la Renault sase, iar Ford se pot mandri cu cinci distinctii. Castigatorul ECOTY 2010 va fi anuntat oficial in luna decembrie 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea