Stiinta & Tehnologie

E-mailul mobil disponibil pentru toata lumea

Acce
sarea e-mailului de pe un telefon mobil nu mai este doar apanajul companiilor. Apar servicii noi ce o fac posibila pentru toata lumea. Compania Berggi va lansa un serviciu care va permite accesarea e-mailului si trimiterea de mesaje instant pe telefoane mobile mai usor si ieftin . Potrivit directorului executiv al companiei Berggi, Barbur Ozden, serviciul aduna intr-o singura interfata toti clientii de email si mesagerie instant, pentru un acces mai usor. Iar serviciul poate fi utilizat de aproape orice dispozitiv, oferind o alternativa mai ieftina la serviciile corporate de email de la companii precum Research In Motion .

Berggi nu este prima companie ce promite un acces mai usor la email pe telefonul mobil. Operatorii mobili au integrat clienti email si IM in telefoanele lor de mai bine de un an. Iar accesul la site-uri Web de email, precum cele oferite de Google si Yahoo, este disponibil printr-un browser WAP (Wireless Application Protocol) ce ofera versiuni micsorate ale site-ului, special destinate telefoanelor mobile.

Insa utilizarea serviciilor de email pe telefoane mobile inregistreaza rate scazute. Potrivit firmei de analiza Yankee Group, doua lucruri au limitat adoptarea emailului mobil: usurinta utilizarii si pretul. Multi consumatori nici macar nu stiu ca pot accesa emailul de pe telefonul mobil. Oricine cu un browser WAP pe telefonul mobil, adica aproape orice telefon achizitionat in ultimii doi ani, poate accesa emailul personal de pe site-uri precum Google, Yahoo si Hotmail. Insa accesarea in acest mod necesita introducerea unei adrese mobile si navigarea prin cateva meniuri .

Unele companii, precum Cingular Wireless, au simplificat procesul, incluzand functionalitatea email si IM in meniul lor. Utilizand un client email descarcabil, oferit de OZ Communications, care converteste emailul intr-un format ce poate fi vazut pe un ecran mic, abonatii Congular isi pot citi emailul personal pe telefoanele mobile. Pana acum, functionalitatea a fost limitata la anumite handseturi. Insa tot mai multe o adopta.
  •   2006-11-24
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.