Stiinta & Tehnologie

Dispar telefoanele Wi-Fi?

Tele
foanele doar cu optiunea Wi-Fi vor disparea de pe piata in cinci ani, afirma Juniper Research. Compania afirma ca piata dispozitivelor voice-over -Wi-Fi va creste la aprox. 70 miliarde USD pana in anul 2012, insa doar 2% din acestea vor fi cele WLAN-only. Majoritatea o vor constitui handseturile dual-mode care vor functiona atat WLAN cat si ca telefoane mobile. Nimeni nu doreste sa poarte doua sau trei dispozitive in buzunar, astfel posibilitatea de a avea un singur dipsozitiv complex este varianta preferata.

Acest lucru va schimba harta Wi-Fi in mod considerabil, deoarece furnizorii care au investit in dezvoltarea telefoanelor WLAN trebuie sa ofere si telefoane mobile pentru a nu ramane in urma. Juniper prezice ca punctele de acces VOIP -capable enterprise WLAN vor adauga 13 miliarde USD afacerii voice -over-Wi-Fi pana in anul 2012. America de Nord va fi cea mai importanta piata, de 35 miliarde USD, urmata de Europa, Orientul Mijolciu si Africa, cu 23 miliarde USD si Asia Pacifica cu 21 miliarde USD. Conform acestui raport, un alt trend in crestere va fi utilizarea tehnologiei Wireless Mesh pentru VOIP.
  •   2007-03-02
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.