Stiinta & Tehnologie

#radu berceanu #taxa #autostrada

Din 2011 vom plati 3 sau 4 euro/100 km de autostrada

Incepand din 2011 este foarte posibil ca toti cei care vor utiliza autostrazile din Romania sa plateasca 3 sau 4 euro pentru fiecare 100 km parcursi, dupa cum a declarat ieri la Calafat Radu Berceanu , ministrul Transporturilor. Acesti bani ar urma sa fie utilizati pentru intretinerea autostrazilor.
 
"In acest moment, sunt niste proiecte de portiune de autostrazi de pe culoarul IV care se afla la Comisia Europeana pentru aprobare . Acestea vor fi aprobate, insa pentru urmatoarele portiuni va trebui sa furnizam o strategie la Comisia Europeana privind taxarea pentru autostrazi. Si nu este vorba neaparat de taxare, ci este vorba de sumele care se vor strange pentru intretinerea autostrazilor", a afirmat Berceanu , citat de Mediafax.

Intrebat daca autostrazile A1 si A2, Bucuresti - Pitesti si Bucuresti - Constanta ar putea fi la randul lor taxate, ministrul Radu Berceanu a raspuns afirmativ. "Vor fi si ele prinse, pentru ca trebuie si ele intretinute. Probabil ca de anul viitor ar putea fi taxate".

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea