Stiinta & Tehnologie

Detalii noi despre Firefox Mobile

La inceputul lunii martie au inceput sa apara primele zvonuri despre browser-ul Firefox pentru dispozitivele mobile. Dar asa cum au inceput s-au si sfarsit, pentru ca de atunci nu s-a mai auzit nimic de Firefox Mobile.

Dar se pare ca tacerea ia sfarsit pentru ca azi gheata a fost sparta din nou, iar broweser-ul in cauza reintra in actualitate cu un film demonstrativ.

Situatia in prezent...

Momentan, Internet Explorer-ul de la Microsoft se afla intr-o batalie stransa cu Opera cand vine vorba de telefoane mobile. Unii spun ca Mozilla s-a trezit destul de tarziu sa intre in acest joc, dar, personal, cred ca Mozilla va avea mai mult succes decat se asteapta multi.

Pana acum Mozilla se afla in negocieri cu operatorii de telefonie mobila pentru a putea duce la capat acest proiect. Acestia spera ca browser-ul sa fie operabil atat pe telefoane care ruleaza Windows , dar si pe cele care functioneaza pe Linux.

Mai mult decat atat, Mozilla mai doreste lansarea produsului cel tarziu la sfaristul acestui an. Mike Schroepfer, Vice Presidente al segmentului Engineering in cadrul Mozilla Inc., a declarat ca atat utilizatorii cat si operatorii de telefonie mobila sunt foarte interesati de proiectul Firefox pentru mobile.

Firefox cu nume de cod

Ca orice produs de pe piata, proiectul Mozilla pentru dispozitivele mobile are si un nume de cod, acela fiind Fennec.

Unul din principile de construiere ale acestui browser este senzorul tactil si asta din cauza faptului ca piata incepe sa fie invadata de aceste dispozitive cu ecran sensibil la atingere. Un alt lucru pe care Mozilla il cauta este sa reduca cat mai mult apasarile pe butoanele de directionare; in plus continutul trebuie sa domine.

Codul pentru acest broswer este open-source asa ca oricine doreste sa isi incerce norocul in programarea acestui broswer gaseste echipa Mozilla chiar si pe IRC pe canale de chat ca #labs sau #mobile.

Ca sa ne dumerim cu ce aveam de-a face, unul din dezvoltatorii broswer-ului a realizat un videoclip "concept" pentru browser-ul Mozilla Firefox Mobile.



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea