Stiinta & Tehnologie

#padure #copaci #harti #defrisari padure #harti Google #harti paduri #harti defrisari

Defrisarile de padure se vad acum pe Google

Dimensiunile distrugerilor cauzate de defrisari, incendii de padure si furtuni puternice sunt disponibile tuturor posesorilor de internet. Cu ajutorul hartilor de mare rezolutie de la Google, poti vedea cum padurile globale au pierdut mai mult de 1,5 milioane kilometri patrati de suprafete acoperite cu copaci de-a lungul ultimilor 12 ani.

Spre comparatie, totalul spatiului verde care a disparut in tot acest timp echivaleaza cu suprafata statului Alaska, scrie cotidianul britanic "Daily Mail". Cu ajutorul proiectului Google Global Forest Change, specialistii au adunat date despre suprafata de padure din fiecare tara. Hartile au fost create de o echipa mixta care include specialisti NASA, Google si cercetatori ai Universitatii din Maryland, SUA. Acestia s-au folosit de imagini provenite de la satelitul Landsat.



Echipa a procesat in jur de 654.000 de imagini pentru a elabora aceste harti despre defrisari si plantari de copaci noi, mai spune sursa citata. In cei 12 ani analizati (2000-2012), au disparut aproximativ 2,3 milioane kilometri patrati de padure, fiind plantatidoar 800.000, ceea ce inseamna un deficit de 1,5 milioane kilometri patrati.

Sursa foto: thewatchers.adorraeli.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea