Stiinta & Tehnologie

#masini decapotabile pentru 2008

Decapotabile hot in 2008

Anul acesta majoritatea modelelor decapotabile nu respecta tendinta ecologica, majoritatea fiind realizate pentru performanta si viteza.

Au fost aduse imbunatatiri permanente noilor acoperisuri folosite de modelele decapotabile pentru a putea fi practice tot timpul anului si pentru a scapa de scuza ca nu poate fi folosita iarna atunci cand mergeti la un delaer.

Majoritatea producatorilor au investit resurse materiale si de timp pentru a imbunatati acoperisul modelelor cabrio, fie ca este vorba de clasicele acoperisuri din material sau de cele rigide, fabricate din metal si prezentand mai multe sectiuni. Majoritatea coboara sau se ridica la simpla apasare a unui buton in aproximativ 30 de secunde sau chiar mai putin.

Acoperisurile retractabile sunt acum mult mai practice, zgomotul a fost redus atat cand masina este acoperita dar si cand va bucurati de aerul de afara, nu mai exista scurgeri in interiorul masinii atunci cand vremea este nefavorabila.

Siguranta a fost si ea sportia prin adaugarea airbag-urilor laterale care, in cazul unui impact sau a unei rasturnari, se deschid formand o cursca pneumatica pentru pasageri.

Iata acum si lista celor mai hot decapotabile pentru vara lui 2008

Audi RS4

Audi RS4Pret: 56.817 euro

Modelul RS4 este varianta sportiva alui A4. Modelul sedan se afla la vanzare de mai mult timp, insa modelul cabrio este unul proaspat lansat pentru 2008. Foloseste un motor V8 de 4.2 litri turbo ce dezvolta 420 CP. Audi au ramas fideli plafonului traditional realizat din material textil.

 

 


Audi TT Roadster

Audi TTPret: 23.493 euro

Modelul a fost complet redesenat pentru 2008 prezentand acum dorme mai aerodinamice, mai rotunjite dar si o caroserie mult mai usoara(69% este fabricata din aluminiu). Si motorizarea este una noua cu patru cilindrii turbo ce dezvolta 200 CP. Optional se poate monta un motor de 3.2 litri V6 ce furnizeaza 250 CP. Pe langa acoperisul retractabil electric noul Audi TT Roadster mai dispune de o banda special creata care se ridica electric pentru indepartarea turbulentelor create de vant.

 


Bmw Seria 1 Convertible

Bmw Seria 1Pret: 21.130 euro

Ca si cum Seria 3 nu ar fi fost suficient, cei de la Bmw au scos pe piata si Seria 1 Convertible, un model mult mia mic si sportiv. Modelul este realizat intr-o asemenea maniera incat sa se adreseze atat generatiei tinere cat si fanilor ceva mai in varsta . Dispune de doua motorizari cu sase cilindrii, unul dintre ele fiind turbo si dezvoltand 300 CP. Pretul este punctul forte al noului Bmw Seria 1 Convertible.

 

Bmw M3 Convertible

Bmw M3Pret: 42.133 euro

Performantul model M3 Convertible revine in 2008 cu un motor V8 si mai puternic, dezvoltand acum 414 CP pentru a concura cu succes modelului Audi RS4 Cabriolet. Desi seamana destul de mult cu orice model din Seria 3, noul M3 Convertible prezinta o multime de imbunatatiri precum suspoensii din aluminium sau sistemul MDrive ce permite soferului sa seteze performantele si manevrabilitatea.

 

 

Dodge Viper SRT10 Roadster

Dodga Viper SRT10Pret: 55.565 euro

Principala modificare adusa modelului Viper SRT10 in 2008 este noul motor V10 ce dezvolta 600 CP si legat la o transmisie manuala in 6 trepte. Asta inseamna o acceleratie de la 0 – 100 km/h in mai putin de 4 secunde. Aceasta masina este poate singurul model decapotabil construit pentru performante si mai putin pentru confort.

 

 

Mercedes-Benz SL Class

Mercedes-Benz SL ClassPret: aproximativ 64.000 euro pentru SL500

Modelul de top in gama decapotabilelor a celor de la Mercedes a suferit un facelift subtil precum si noi motorizari. Pentru modelul SL500 este disponibil un motor V8 ce dezvolta 388 CP iar pentru SL600 motorizarea este una V12 ce furnizeaza 517 CP. Modelul de top SL63 AMG utilizeaza un motor de 6.2 litri V8 ce ofera 525 CP. Acoperisul rigid realizat din doua segmente se foloseste in continuare si pe noua versiune.

 

 

Mercedes-Benz SLK-Class

Mercedes-Benz SLK ClassPret: aproximativ 32.000 euro

Noua versiune a modelului SLK a fost redesenata astfel incat sa aduca mai mult cu gama de top a producatorului german denumita SL Class. Acest model este insa mult mai accesibila din punctul de vedere al pretului. Modelul SLK350 foloseste un motor V6 de 3.5 litri ce dezvolta 305 CP in timp ce SLK55 AMG utilizeaza un motor V8 de 5.5 litri ce ofera 360 CP.

 

 

Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster

Mercedes-Benz SLR McLarenPret: 318.000 euro

Pentru anul 2008 cei de la Mercedes va ofera o noua versiune a modelului realizat manual, SLR McLaren Roadster. Atat varianta sedan cat si cea decapotabila au fost realizate de Mercedes inpreuna cu partenerul din Formula 1, McLaren. Motorul este unul de 5.5 litri V8 supra-alimentat ce dezvolta 617 CP si permite noului SLR sa ajunga la 100 km/h in mai putin de 4 secunde. Acoperisul electric din material dur coboara complet in aproximativ 10 secunde. Viteza de top a acestul model este in jurul valorii de 300 km/h.

 

Porsche 911 Turbo Cabriolet

Porsche 911 TurboPret: 87.140 euro

Este un model care prezinta foarte mult spatiu de depozitare pentru o masina sportiva si sa nu uitam ca portbagajul este amplasat in partea din fata. Acoperisul din material coboara electric in aproximativ 20 de secunde.

 

 

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

Rolls-Royce Phantom DropheadPret: 261.740 euro

Varianta decapotabila a modelului Phantom sedan este una exclusivista. Foloseste un motor de 6.5 litri V12. Interiorul prezinta materiale de lux intalnite si pe yacht-urile produse de companie. Acoperisul retractabil electric este inconjurat de insertii de crom.

 

 

 

Saab 9-3 Convertible

Saab 9-3Pret: 25.800 euro

Noua versiune redesenata a modelului Saab 9-3 pastreaza liniile clasice si consacrate ale modelului. Motorizarea de top disponibila pentru acest model este una de 2.8 litri V8. Modelul dispune doar de tractiune pe puntea fata.

 

 

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea