Stiinta & Tehnologie

De la anul platim cu telefonul mobil

De anul viitor, notele de plata vor putea fi achitate printr-o simpla trecere a telefonului mobil pe langa casa de marcat. Si asta, datorita unei noi tehnologii, numita near field communication ( NFC )

Daca v-ati facut un obicei din a-i pune pe altii sa achite nota de plata, pe motiv ca v-ati uitat telefonul acasa, va trebui sa gasiti o scuza mai buna. In curand, datorita unui chip, vom putea plati la casa, cu telefonul.

Un chip NFC atasat telefonului va transmite numarul cartii de credit (ce va fi memorat in telefon sau in chip), prin intermediul undelor radio de scurta frecventa. Semnalul va fi decodat de un dispozitiv special al casei de marcat, iar suma va fi scazuta din cont.

Spre deosebire de identificarea prin frecvente radio , sau alte sisteme de plata asemanatoare, chipurile NFC permit un schimb dublu de informatii, datorita inmagazinarii atat a unui transmitator, cat si a unui decoder, intr-un dispozitiv de numai cinci milimetri.

Acest lucru inseamna ca chipul poate sa si primeasca si sa depozite informatii, cum ar de pilda chitanta in format electronic sau programul de lucru al unei banci, daca acesta este trecut pe un afis compatibil.

Pentru a putea efectua asemenea operatiuni, nu va trebui sa cumparati un nou telefon, ci va fi suficienta instalarea programului specific. Chipurile urmeaza sa fie puse in vanzare in primavara, iar inventatorii acestui sistem promit sa puna la dispozitie mai mult optiuni.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea