Stiinta & Tehnologie

#daimler #tata motors #actiuni

Daimler vinde actiunile pe care le detine la Tata Motors

Oficialii Daimler au anuntat ca isi vor vinde toate actiunile pe care le detin in cadrul companiei indiene Tata Motors .

Germanii de la Daimler vor sa vanda actiunile pe care le detiun in cadrul Tata Motors. Acestia detin 25.6 milioane de actiuni care valoreaza circa 429 milioane de dolari. Actiunile Tata Motors au crescut cu 19 procente din data de 26 februarie, asa ca Daimler a ales momentul oportun pentru a vinde aceste actiuni. Motivul vanzarii sta in faptul ca Daimler a trecut printr-un 2009 dificil, in care a avut pierderi mai mari decat se astepta si au fost nevoiti sa isi reduca dividendele pentru prima data in ultimii 14 ani.

Despartirea germanilor de la Daimler de indienii de la Tata Motors va fi lipsita de probleme pentru cele doua companii, deoarece Daimler nu are niciun fel de parteneriat cu marca indiana. Analistii pietei estimeaza ca vanzarea actiunilor Tata Motors de catre Daimler nu afecteaza in niciun fel pretul actiunilor Tata si nici dezvoltarea viitoarelor modele ale constructorului indian sau ale marcilor pe care le detine Daimler.

Daimler isi va reorienta strategia catre piata din China , care este o piata infloritoare si tocmai a devenit cea mai mare piata auto din lume. Aceasta piata este mult mai importanta pentru Daimler decat piata din India. Cei de la Tata Motors nu s-au aratat interesati de achizitia propriilor actiuni, iar Daimler vrea sa vanda toate actiunile deodata sau in calupuri importante.

Cititi mai multe pe Automarket.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea