Stiinta & Tehnologie

#masini logan dacia franta

Dacia - nr 1 in Franta la import

Dacia Logan este cea mai vanduta masina de import in Franta

Dacia Logan a ajuns in topul vanzarilor pe piata franceza, avand in total un numar de 12.223 de unitati inmatriculate doar in primul trimestru. Potrivit Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile, vanzarile au crescut cu 69,5% fata de primele trei luni din anul 2007. Cota de piata a Dacia in Franta a fost de 1,9%, in crestere cu 1,1% in primele trei luni ale anului trecut. Din totalul de autovehicule Dacia Logan vandute in Franta, 12.217 au fost automobile, iar sase au fost vehicule comerciale usoare , modelul Logan Van.

In randul celor mai vandute vehicule din Franta, Dacia Logan a ocupat locul 8, fiind devansata de modelele de la Renault (Clio, Megane, Twingo), Peugeot (207, 308) si Citroen (C3 , C4), dar, plasandu-se inaintea modelelor Renault Laguna si Ford Fiesta .

Dacia a vandut in luna acestui an 3.615 unitati, fiind in crestere cu 12,9% fata de aceeasi luna din anul 2007, iar cota de piata a urcat de la 1,4% la 1,6%. La nivel global, in anul 2007, vanzarile Dacia au crescut cu 17,4% la 230.473 de unitati, fata de 196.378 de unitati in urma cu un an.

Potrivit directorului general al Dacia, Francois Fourmont, vanzarile de automobile dezvoltate de Renault si Dacia pe platforma Logan vor creste in acest an, la nivel mondial, cu 75%, totalizand un numar de 750.000 de unitati. Acest avans a fost dat de lansarea unui model nou in doua volume, cu cinci usi, derivat din modelul Sandero, care va ajunge in showroom-urile Europei in luna iunie a acestui an.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea