Stiinta & Tehnologie

Cum te feresti de radiatiile telefonului mobil

Folo
sirea in exces a telefonului mobil si, mai ales, in mijloacele de transport (trenuri sau autoturisme) poate dauna sanatatii. Specialistii in telefonia mobila sustin ca folosirea cu masura a telefonului mobil este cea mai indicata metoda pentru a elimina eventualele complicatii asupra sanatatii.

SFATURI

O varianta de compromis pentru cazul in care vorbesti foarte mult la un telefon mobil ar fi sa utilizezi telefonul fix sau sa apelezi la un dispozitiv hands free, care sa mai atenueze din radiatii . Potrivit smartfinancial.ro, folosirea telefonului mobil trebuie evitata in timpul transportului cu viteze mari in orase sau intre localitati, la calatoria cu trenul, automobilul, sau metroul, pentru ca in acel moment telefonul va emite la maxim pentru a pastra in permanenta un semnal cat mai bun. De aceea, in timpul calatoriilor mai lungi, este de preferat sa inchizi telefonul mobil si sa-l deschizi doar in cazuri de nevoie.

UTILIZARE

Telefonul mobil nu trebuie asezat langa ureche imediat ce apelezi un numar. Este de preferat ca abia atunci cand se stabileste legatura cu numarul tastat sa se apropie telefonul, pentru ca efectul negativ va fi mai redus. In plus, telefonul mobil trebuie tinut cat mai departe de organele vitale (inima, plamani etc), mai ales de catre cei care au probleme de sanatate .
  •   2006-11-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Sfaturi financiare pentru toti membrii familiei, de la mic la mare

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii