Stiinta & Tehnologie

#sisteme bms #cladiri inteligente

Cum sunt implementate aceste sisteme BMS pentru dezvoltarea inteligentei cladirilor

Cladirile inteligente sunt acele cladiri care au implementate asa numitele building management systems prin care se realizeaza un control total al acestora cu ajutorul unui computer. Aceste sisteme BMS permit controlul asupra consumului de energie din cladirea respectiva, asupra accesului, declansarii alarmelor si multe alte elemente dedicate infrastructurii oricarei constructii.

Sistemul este conectat la infrastructura cladirii printr-o retea externa si poate fi controlat de la distanta.

Cele mai avansate sisteme BMS sunt deseori implementate in cladiri care nu se remarca printr-un design arhitectural spectaculos, dar care dovedesc ca un design digital poate influenta activitatea dintr-o cladire si, cel mai important, o poate imbunatati semnificativ.

Helinick.ro iti prezinta cele mai renumite cladiri inteligente

1.Bahrain World Trade Center - Cladirea este o interpretare moderna a turnurilor arabe traditionale. Aceasta are implementat unul dintre cele mai performante sisteme BMS, remarcandu-se prin sistemele de securitate avansate, internetul de mare viteza, accesul securizat.

2. Cladirea Environmental System - Din statul Wisconsin este una dintre cele mai inteligente constructii din intreaga lume in care pana si extinctoarele de incendii sunt controlate prin intermediul internetului.

Sediul central al unor corporatii, constructia are incorporate sisteme de ultima generatie, care i-au redus enorm costurile de intretinere.

Holul central al cladirii este dotat cu ecrane mari pe care sunt afisate in timp real date exacte despre starea cladirii, de la consumul energetic, la numarul de persoane care se afla in ea.

3. Sediul NASA - Din statul Califorinia este la fel de spectaculos precum organizatia care se afla in el.Materialele folosite in constructia cladirii sunt suta la suta regenerabile, iar sistemul de control integrat a fost inspirat de Programul de Securitate Aviatic.

4. Mansion ZCB - Din Hong Kong combina designul futurist cu sisteme de energie eficiente, care reduc costurile de consum cu pana la 25%. Sistemul de control colecteaza informatiile legate de consumul energetic, securitate si siguranta din 2800 de puncte de control din interiorul cladirii.

5. The Duke Energy Center - Din California este constructia care are integrat un sistem cu multiple platforme si protocoale de control in 16 sisteme care functioneaza intr-o singura retea. Companiile chiriase primesc informatii despre consumul de energie, despre HVAC oricand.

Un detaliu interesant, cladirea are incorporat un sistem care colecteaza apa de ploaie si o foloseste pentru zonele din exterior, astfel incat costurile legate de irigarea acestora sunt reduse la minimum.

Daca doriti sa investiti intr-un sistem BMS, Helinick va recomanda noul sistem de management al cladirilor Metasys System, produs de Johnson Controls.

Acesta foloseste tehnologii de ultima generatie care aduc beneficii majore in optimizarea costurilor unei cladiri.

Echipa Helinick va ofera consultanta de specialitate in alegerea sistemului, instalarea lui si in intretinerea ulterioara. Serviciile firmei sunt valabile in intreaga tara, la orice ora.

Date de contact

Pentru mai multe detalii despre serviciile oferite sunati la numarul de telefon:

021 404 44 44

Sau trimiteti un mail la adresa office@helinick.ro

De asemenea, mai multe informatii despre toate produsele si serviciile Helinick accesati platforma online:

www.helinick.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea