Stiinta & Tehnologie

#alegere laptop #laptop

Cum se alege un laptop second hand?

Atunci cand ai de gand sa iti cumperi un laptop, te poti orienta spre un laptop nou sau spre un laptop refurbished, in conditiile in care situatia ta financiara este una foarte buna, si iti permiti sa cheltuiesti o suma mare de bani pentru a-ti cumpara echipamentul.

In cazul in care insa nu ai o situatie financiara foarte buna, atunci mai mult ca sigur vei alege sa te orientezi spre un laptop second hand, iar un astfel de laptop poate sa faca fata cu succes cerintelor tale, daca stii cum sa il alegi.

In situatia in care iti doresti un laptop second hand care sa fie foarte ieftin, atunci va trebui sa iti indrepti atentia spre un laptop second hand de generatie i3, si cu siguranta vei gasi laptopuri foarte ieftine.

Daca vei avea de gand sa iti cumperi un laptop second hand care sa aiba performante mai bune decat un laptop second hand de generatie i3, atunci va trebui sa iti indrepti atentia spre un laptop second hand i5. Alegand un astfel de laptop, vei putea sa il folosesti in foarte multe scopuri.

In conditiile in care iti doresti un laptop second hand, dar care sa detina specificatii tehnice remarcabile, atunci solutia pentru tine consta in alegerea unui laptop second hand i7. Un astfel de laptop chiar daca este second hand, fiind scos pe piata de catre un producator de top de pe piata, este capabil sa ruleze mai bine decat un laptop nou si care sa fie scos pe piata de catre un producator no-name.

Atunci cand iti alegi insa laptopul second hand trebuie sa fii atent la anumite detalii, iar aici putem sa amintim in primul rand aspectul echipamentului. Cu siguranta trebuie sa verifici colturile echipamentulului pentru a vedea daca nu sunt julite, sau pentru a vedea daca laptopul nu este zgariat.

Zgarieturile si juliturile pot sa fie provocate de una sau mai multe cazaturi, iar cazaturile pot sa afecteze buna functionare a echipamentului.

Tot atunci cand vrei sa iti cumperi un laptop second hand, trebuie sa verifici fiecare tasta in parte. Acest aspect este foarte important, pentru ca doar in acest fel vei putea sa verifici tastatura.

Bateria laptopului reprezinta si ea un element care trebuie verificat, pentru ca mai mult ca sigur nu iti convine sa iti cumperi un laptop second hand iar dupa o saptamana sa fii nevoit sa ii inlocuiesti bateria.

Tocmai de aceea ar trebui sa pornesti laptopul si sa il utilizezi fara ca acesta sa fie bagat in priza, iar daca echipamentul va rezista incarcat cel putin 40 – 45 de minute, atunci bateria sa este buna.

O alta idee buna ar fi aceea de a avea la tine un stick, pentru a verifica fiecare port USB al echipamentului. Ar fi indicat iarasi sa ai asupra ta si un CD, pentru ca in acest fel vei putea sa verifici CD-ROM-ul laptopului.

Pentru a verifica placa video dar si calitatea sunetului, ai mai putea sa accesezi pagina Youtube pentru a porni un clip video, iar astfel vei vedea cum se comporta echipamentul.

Ei bine, acestea sunt doar cateva detalii de care trebuie sa tii cont in momentul in care ai de gand sa iti cumperi un laptop second hand.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea