Stiinta & Tehnologie

#culoare #personalizare #masina

Cum sa iti personalizezi masina (Partea a II-a)

In urma cu ceva ani a aparut un vers memorabil: "M-a stresat ... atata gri metalizat". Dincolo de cuvintele "indecente" alese pentru a impulsiona soferii sa opteze pentru o masina spectaculoasa, omul chiar are dreptate.

Daca in casa sau la birou alegem diverse accesorii pentru a ne pune amprenta personala si pentru a ne simti in largul nostru, de ce nu am repeta experienta si cu masina pe care o conducem?! De ce sa alegem sa purtam un soi de uniforma auto, cand ne-am putea personaliza masina dupa gusturi si dupa posibilitati? Daca militezi pentru discretie, atunci te poti opri din citit aici, caci in cele ce urmeaza nu veti gasi sfaturi cuminti.

Asadar, in urma cu ceva timp va sugeram cateva idei de tuning exterior (bineinteles, dupa gusturi, buget, si nu in cantitati exagerate). Acum am revenit asupra subiectului pentru a aborda si aspectul interior al masinii tale. Mentionez ca in acest material, tratam problema esteticii, si mai putin a tuningului la nivelul performantei.

In primul rand, pentru un plus de agresivitate , arunca la gunoi vechile pedale si opteaza pentru unele sport, din aluminiu. Pe langa conformatie si rezistenta, arata de milioane, nu-i asa? Nu ti-ai potolit inca setea de adrenalina, schimba-ti scaunul cu unul sport, racing style, pentru o suma estimativa de 2.000 lei.

Daca nu te declari atat de radical, poti imbraca totusi scaunele originale in huse care sa corespunda gusturilor tale. Acestea protejeaza in intregime suprafetele tapitate ale scaunelor, banchetelor si tetierelor si pot fi facute pe comanda in functie de functionalitatea dotarilor existente (airbaguuri laterale, centura spate in trei puncte, cotiera fata etc.).

Pentru a crea senzatia unei adevarate masini de curse, ii poti schimba volanul si manerele de la schimbatorul de viteze si de la frana. Un volan Racing Sport Action costa in jur de 600 lei, iar un maner pentru schimbator universal imbracat in piele neagra si cu detalii cromate te usureaza de 200 lei. Bineinteles, ca sumele pot urca in functie de pretentii. Exista de asemenea si huse din piele ce pot imbraca volanul. Tot aici, iti poti infrumuseta schimbatorul de viteze prin aplicarea unui ornament la baza burdufului.

In functie de coloristica habitaclului, schimba ceasurile cu unele din plasma pe diverse culori. Alege verde fluorescent pentru dinamism sau rosu profund pentru un stil luxos. Daca totusi nu esti dispus sa renunti la 200 lei sau iti plac cele originale, le poti accentua cu ajutorul unor inele special create pemtru ceasurile din bord, care costa in jur de 100 lei.

Si pentru ca nu trebuie sa te gandesti numai la aspectul estetic, alege un set de centuri de siguranta in trei puncte. Si bordul poate fi upgradat prin intermediul unui kit ce poate schimba infatisarea masinii de la elegant (in cazul imitatiei de mahon) la sportiv (in cazul imitatiei de carbon, titan sau aluminiu). Nu mai punem la socoteala faptul ca poti “stiliza” si cadranul prin intermediul unei folii de carbon, pentru suma estimativa de 100 lei.

Asadar, ramane la alegerea ta si a buzunarului tau ce schimbi, infrumusetezi si upgradezi la interior. Important este ca, la final, vei avea o masina cu adevarat a ta.

Cititi mai multe pe Auto.ro     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea