Stiinta & Tehnologie

Cum sa ai un iPhone retro?

Iata ca iPhone 3G este gata sa fie lansat si cu aceasta ocazie, aplicatiile pentru el incep sa curga garla. Multe sunt utile, altele inutile, altele "dragute".

Una dintre aceste aplicatii "dragute" este si "retro iPhone", care transforma telefonul de la Apple intr-un obiect "vechi" care ar putea starni nostalgii.

Ce si cum?

Asa cum am spus si mai devreme, aplicatia se numeste "Retro iPhone" si se gaseste in magazinul online de aplicatii a celor de la Apple. Dezvoltatorii acestui programel sunt cei de la ObjectGraph.

Dar sa vedem in ce consta aceasta aplicatie; tastatura virtuala normala se transforma intr-una rotativa asa ca ai sansa sa formezi un numar ca pe vremea cand foloseai telefonul bunicii. Utilizatorii pot sa isi descarce pe terminalele lor si un alt doilea soft care ii lasa sa isi personalizeze numerele rotitei telefonice.

Dar sa ne aducem aminte de ce este in stare, iPhone 3G-ul. Acesta va avea acelasi ecran de 3,5 inch, sensibil la atingere si masoara 115,5 x 62,1 x 12,3 mm, cantarind 133 de grame.

Conectivitate mai mare

Asa cum ii spune si numele conectivitatea a crescut considerabil. Avem de-a face cu 3G cu HSDPA si Wi-Fi. La capitolul transfer de date via PC/Mac, iPhone dispunde de Bluetooth 2.0. Nu ii lipseste nici suportul GPS, cel pentru Microsoft Exchange ActiveSync, vine cu aplicatii noi Apple Store , harti, iar bateria va rezista pana la 5 ore de convorbiri in retea 3G si pana la 10 ore in retea 2G. In modul stand-by va rezista pana la 300 de ore.

Pretul unui iPhone de 8 GB va fi de 199 de dolari americani, iar cel de 16 GB de 299 dolari america, mult mai putin ca initialul iPhone, care costa 400 de dolari. Totusi, trei probleme raman. Nici acest iPhone nu va putea sa trimita MMS-uri, camera foto nu are flash si iPhone inca nu poate sa faca capturi video.

Daca nu vrei sa achizitionezi un iPhone 3G si te multumesti cu vechiul telefon de la Apple, fii linistit, aplicatia Retro iPhone functioneaza si pe iPhone-urile vechi.

Film demonstrativ al aplicatiei Retro iPhone



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea