Stiinta & Tehnologie

#copil #masina #auto

Cum pregatesti masina pentru un nou nascut

Venirea pe lume a unui copil implica foarte  multe schimbari: program, orar de somn, accesorii de siguranta, schimbari prin casa si chiar in masina. Masina voastra trebuie sa fie un loc primitor pentru copil, un loc in care el sa se bucure de tot confortul.

Iata cateva lucruri care vor face acest lucru posibil:

Pasul 1. Curata temeinic masina

Inainte ca micutul sa intre in masina, este nevoie de o curatenie temeinica. Aceasta include spalat, aspirat (atat pe jos cat si scaunele), sters praful cu servetele umede antibacteriene, eventual antistatice.

Este de asemenea indicat ca filtrul de polen (sau de habitaclu) sa fie schimbat pentru ca acesta a strans, in mod sigur, foarte mult praf si substante alergene care ii pot face rau copilului.

Pasul 2. Alege un sistem Isofix

Isofixul reprezinta un sistem de fixare si siguranta a scaunelor pentru copil (doar a celor care sunt pregatite pentru acest sistem). Isofix-ul este un lucru optional la achizitionarea masinii, insa in cazul in care autoturismul tau nu dispune de acest sistem, poti merge la reprezentanta pentru a-l monta.

Pasul 3. Cumpara un scaun auto special pentru bebelusi

Pentru ca siguranta in trafic lasa de dorit si mai ales pentru ca cel mic nu este inca in stare sa isi mentina echilibrul, cel mai bine este sa ii achitionezi un scaunel auto, special pentru plimbarile cu masina. Acest accesoriu trebuie ales in functie de grupa de varsta si in functie de pozitiile in care poate fi reglat (pentru ca cel mic sa poate sta atat in sezut, cat si culcat, pentru somn).

Totodata, este foarte important ca scaunelul sa vina insotit de centura de siguranta ,  sa fie testat in caz de impact si sa aiba sistem de prindere ISOFIX.

Un alt aspect destul de important este ca scaunelul auto sa aiba o husa antiderapanta si detasabila, care sa poate fi data jos si spalata ori de cate ori este necesar. Pret: 1460 ron.

Pasul 4. Protejeaza-l de razele solare

Razele puternice ale soarelui sunt deranjante atat pentru vedere cat si pentru pielea sensibila a bebelusului. Achizitioneaza un paravan solar special pentru copii, accesorizat cu jucarioare care sa atraga atentia micutului. Pret: 72 ron.

Pasul 5. Achizitioneaza un organizator pentru masina

Daca vrei sa ai tot timpul biberoanele, paharele, suzetele si alte accesorii ale copilului in ordine, atunci  poti achizitiona un organizator de masina. Acesta se ataseaza de spatarul scaunului din fata si este dotat cu foarte multe buzunare si spatii de depozitare pentru accesoriile utile copilului tau. Ai grija ca materialul din care este confectionat organizatorul sa fie usor de curat. Pret: 65 ron.

Pasul 6. Cumpara un minifrigider portabil

Fie ca plecati intr-o excursie, fie ca il vei tine in camera copilului , exclusiv pentru alimentele sale, frigiderul portabil este un accesoriu perfect. Nu numai ca raceste alimentele pana la 5 grade Celsius, dar le poate si incalzi pana la 65 de grade.

Aparatul este destul de spatios – incapator pentru biberoane mari, borcanele cu piureuri, sandwichuri, cutii cu suc etc. (util chiar si pentru parinti).

Mini frigiderul este mic , compact, usor (1,75 kg)  si consuma destul de putin. Pret: 300 ron.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea