Stiinta & Tehnologie

#ulei motor #cauciucuri de iarna #anvelope de iarna #pregatire #revizie #masina #iarna

Cum ne pregatim masina pentru iarna

Pregatirea unei masini pentru iarna este foarte necesar si nu reprezinta un proces complicat. Majoritatea service-urilor ce apartin de dealeri ofera diverse pachete de servicii pentru efectuarea unor verificari ale masinii pentru iarna.

“Odata cu apropierea sezonului rece,in functie de zonele climatice si conditiile de drum, autoturismele necesita cateva pregatiri speciale si cateva verificari al caror scop este de prevenire a evenimentelor neplacute pe parcursul iernii”, afirma Mihai Barbato, director de service la Alto Syncro.

Elementele care sunt verificate si reglate in service:

Majoritatea service-urilor ce apartin de dealeri ofera un pachet de servicii cu privire la pregatirea unui autoturism pentru sezonul racoros. Este bine de stiut ca service-urile devin din ce in ce mai aglomerate inaintea sosirii iernii si este indicat sa va programati din timp aceasta actiune.

Punct de congelare antigel

AntigelAcesta trebuie sa fie undeva in jurul valorii de -35 de grade Celsius, pentru Romania. Se poate opta pentru inlocuirea completa a antigelului pentru o mai mare siguranta impotriva inghetului.

Densitate si nivel electrolit in baterie, precum si functionarea alternatorului in vederea unei tensiuni de incarcare corecte

”In sezonul rece ziua este mai scurta, luminile sunt folosite permanent, de asemenea aeroterma este tinuta in functiune pe aer cald, stergatoarele si dezaburirea sunt utilizate mult mai des. Concluzia ar fi ca sunt mai multi consumatori in functiune si de aceea este nevoie sa ne asiguram ca bateria este in regula, ca nu vom avea surprize sa inghete electrolitul si ca este incarcata corect”, a mai spus Mihai Barbato.

Verificare nivel lichid de frana si ulei

Este indicat sa existe in portbagaj 1 litru de ulei si o sticluta de lichid de frana pentru eventualele completari.

Verificare lumini exterioare

Faza scurta xenonSe verifica buna functionare a farurilor, a luminilor de semnalizare si a proiectoarelor de ceata. Este recomandat sa detineti si cateva becuri de rezerva, in special pentru faza scurta.

Verificare si pregatirea inchuietori

Se probeaza buna functionare a incuietorilor de la usi, portbagaj si capota motorului si se aplica un tratament pentru prevenirea inghetului.

Geometrie roti

Realizarea geometriei rotilor este o actiune optionala, insa recomandata. In cazul in care geometria rotilor nu este buna, masina poate derapa in anumite situatii, iar directia nu este foarte precisa.

Pregatirea suplimentara realizata individual

Pe langa pregatirea pentru iarna realizata in service se pot efectua si cateva actiuni pe cont propriu pentru a va asigura ca masina dumneavostra este pregatita pentru intampinarea sezonului rece.

Achizitionarea si montarea lor de iarna

Cauciucuri de iarnaGama lor de iarna este una foarte variata in functie de dimensiuni, calitate si marca. Pretul pentru cauciucurile de iarna incep de la 100 ron si pot ajunge pana la 1.100 ron pentru cele mai performante.

Se recomanda achizitionarea de lanturi pentru conditii de drum vitrege si in special pentru cei care pleaca la drumuri mai lungi pe timp de iarna.

Verificare trusa RAR si cea de de prim ajutor

Se recomanda verificarea termenului de garantie pentru trusa de prim ajutor si inlocuirea acesteia in cazul in care a expirat. Trusa RAR mai trebuie sa contina triunghi reflectorizant, extinctor si, optional, vesta reflectorizanta.

Este recomandat sa se achizitioneze o lopata pentru zapada, o racleta pentru curatarea ghetii de pe geamuri, precum si diverse solutii si spray-uri pentru dezghetarea incuietorilor si a parbrizului.


Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea