Stiinta & Tehnologie

# baterie iesita din uz #baterie auto #baterie

Cum iti dai seama ca bateria auto va iesi curand din uz? Sorgeti iti prezinta cateva semnale care te pot ajuta sa eviti incidentele nefericite

Nimanui nu-i plac surprizele neplacute – cu atat mai mult daca vin intr-un moment total nepotrivit, cum e atunci cand ne grabim cel mai tare, insa universul comploteaza impotriva noastra si bateria masinii ne lasa.

Bateria auto furnizeaza energie pentru alimentarea motorului, dar si pentru celelalte sisteme electrice ale autovehiculului - de securitate, de iluminat, de incalzire, de sonorizare si asa mai departe.

Cu toate acestea, majoritatea soferilor nu acorda suficienta atentie acumulatorului auto decat atunci cand acesta nu mai functioneaza deloc. De obicei, bateria auto ne ofera cateva semnale atunci cand "e pe duca", iar daca vom observa si vom analiza indeaproape semnele, vom putea sa depistam o baterie auto care va muri curand.

Iata care pot fi indicatorii ce va pot da de veste ca acumulatorul s-a defectat :

1. Porniti motorul cu greu

Daca motorul nu poate fi pornit decat dupa mai multe incercari, in special dupa ce masina a stat in parcare peste noapte, acesta poate fi un semn ca bateria auto va iesi curand din uz. Sau poate fi un semn ca nu functioneaza alternatorul cum trebuie - ori alta piesa. in orice caz, o vizita la specialist va va ajuta sa aflati care este adevarata problema si cum o puteti solutiona.

2. Intampinati probleme la dispozitivele electrice

Se poate intampla ca intensitatea luminilor sa scada atunci cand pornim radioul (cu motorul oprit), ceea ce ar putea indica faptul ca este posibil ca bateria sa se defecteze. Astfel, va trebui sa verificam care e starea de incarcare a acumulatorului auto.

3. Ati observat ca martorul de baterie este aprins

Daca ati observat ca martorul de baterie ramane aprins dupa ce ati pornit motorul, este posibil sa existe o problema la nivelul sistemului electric al masinii sau la bateria autovehiculului.

4. Masina nu mai raspunde la comenzi

Se poate intampla ca atunci cand am pus cheia in contact, masina sa nu raspunda la nicio comanda. in acest caz, bateria auto nu mai are nicio sansa si ar trebui inlocuita imediat.

Cum putem evita surprizele neplacute ce vizeaza functionarea bateria auto

Se spune ca intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi, asadar cel mai bine ar fi sa evitati sa va regasiti intr-una dintre situatiile de mai sus. Iata cateva sfaturi de mare ajutor:

  1. Puteti verifica sistemul de incarcare al bateriei auto pentru a sesiza daca exista anumite probleme care cauzeaza excesiv descarcarea acumulatorului auto;
  2. De asemenea, se recomanda se efectuati periodic o verificare tehnica a acumulatorului auto;
  3. De regula, durata de functionarea a unei baterii auto in conditii normale de utilizare este de 4 ani, iar daca a depasit aceasta perioada, se recomanda achizitionarea unui nou acumulator de calitate de la un magazin specializat.
  4. Un alt sfat important de urmat este evitarea traseelor scurte, implicit pornirile si opririle dese – in special iarna. Acumulatorul auto ar trebui sa fie lasat sa se "reincarce" suficient timp inainte de a opri motorul (cel putin 15-20 minute de functionare a motorului la fiecare pornire).

Comanda baterii auto la domiciliu de la Sorgeti

Alegerea unui acumulator auto care sa indeplineasca toate conditiile calitatii este destul de dificila avand in vedere diversitatea produselor existente in ziua de astazi.

Majoritatea conducatorilor auto doresc sa achizitioneze baterii ieftine, astfel ca incearca sa gaseasca cele mai avantajoase oferte de pe piata. De exemplu, unul dintre magazinele online care furnizeaza baterii auto la preturi rezonabile este Sorgeti. La ora actuala, din topul celor mai apreciate baterii auto cuprinse in portofoliul sau de produse fac parte Zap, Fulmen, Varta, Sorgeti si Bosch.

Beneficii si puncte de lucru

Achizitionand bateriilor auto din acest magazin online, puteti beneficia in mod gratuit de multiple servicii – de pilda, de livrare si montaj profesional gratuite, la domiciliu, verificari tehnice si service.

Asadar, daca aveti probleme cu bateria cea veche, apelati la una dintre reprezentantele Sorgeti din tara – Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi, Ploiesti, Targoviste, Timisoara – sau plasati o comanda pe site si in cel mai scurt timp posibil (maxim 48 de ore), coletul va ajunge la destinatie, iar plata se va face in momentul livrarii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea