Masinile din imagini formeaza o mica parte din vehicule destinate scoaterii din uz, in urma programului Rabla din Marea Britanie.

Numarul masinilor care asteapta sa fie casate a crescut pana la proximativ 14.000, in timp ce mecanicii se chinuie sa faca fata popularitatii programului Rabla, care s-a incheiat weekend-ul trecut.

Fostul aerodrom din Bedfordshire este una dintre numeroasele zone " exploatate "  cu vehicule gata sa fie distruse prin Programul de Innoire a parcului auto, conceput de guvernul britanic. In cadrul programului, proprietarii de masini primesc 2.000 de lire sterline pentru fiecare vehicul casat.

Masinile vor fi trimise la un atelier licentiat, unde vor fi supuse unor verificari . In cele din urma, mecanicii vor “extrage” parti ale masinii care pot fi reciclate, inainte ca, caroseria sa fie distrusa complet. Aproape toate cele 400.000 de vehicule vandute prin intermediul sistemului sunt inca apte pentru drum si, potrivit expertilor, ar putea fi conduse pentru inca cinci ani.

Cu toate acestea, vasta colectie - care include o gama larga de modele de BMW, Mercedes-Benz, Volvo si Peugeot - trebuie sa fie distruse in conformitate cu normele de aplicare a programului.

Masinile ce urmeaza a fi distruse in Marea Britanie nu suporta comparatie cu cele ce alcatuiesc parcul Rabla de la noi. In timp ce rablele noastre sunt aduse pe butuci la centrele REMAT, la englezi masinile sunt perfect functionale, ba chiar intr-o stare mai buna decat multe dintre masinile de pe soselele noastre.

Cititi mai multe pe Auto.ro     

  •   2010-04-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.