Stiinta & Tehnologie

# cumpararre masina #masina second-hand #masina

Cum alegi o masina second hand de calitate?

In momentul in care intentionezi sa iti cumperi un autoturism, cu siguranta ai la dispozitie doua variante, si anume: fie alegi sa iti cumperi un autoturism nou nout, fie alegi sa iti cumperi un autoturism second hand.

 

Cea mai inspirata alegere ar fi cu siguranta alegerea unui autoturism nou nout, daca stam sa tinem cont de faptul ca pentru masina respectiva iti poti alege dotarile in functie de preferinte, iti poti alege culoarea preferata, iar pretul poate fi diferit in functie de aceste aspecte.

Mai mult decat atat, atunci cand iti cumperi o masina noua, cu siguranta aceasta nu are nici un defect datorita faptului ca nu a fost folosita de nimeni inaintea ta.

Ei bine, in cazul in care nu iti permiti sa iti cumperi o masina noua, cu siguranta poti sa iti indrepti atentia spre o masina second hand, insa atunci cand iti alegi o asemenea masina trebuie sa tii cont de anumite aspecte.

In primul rand trebuie sa tii cont de vechimea masinii, iar aici este important de mentionat faptul ca ar fi indicat sa iti alegi o masina care sa fie cat mai noua.

Pe langa vechimea masinii, conteaza deasemenea numele producatorului, iar aici ar fi indicat de ales o masina de la un producator de top de pe piata, precum BMW, Audi, Mercedes Benz sau Volkswagen.

Pe langa toate aceste detalii, cu siguranta conteaza foarte mult si confortul, iar atunci cand discutam despre confort ne referim atat la condusul masinii pe timpul verii cat si la condusul masinii pe timpul iernii.

In ceea ce priveste condusul masinii pe timpul iernii, cu siguranta trebuie sa iti alegi o masina care sa iti ofere caldura, in timp ce vara trebuie ca aceasta sa iti ofere racoarea necesara.

Pentru asta, va trebui sa iti alegi o masina in cel mai rau caz care sa fie echipata cu aer conditionat, insa vei putea sa iti alegi o masina care sa fie dotata cu dublu climatronic.

Ei bine, referitor la acest aspect, in cazul in care iti cumperi o masina second hand, ar trebui sa te asiguri de faptul ca aceasta este incarcata cu freon. De ce? Pentru ca in caz contrar, pe timpul verii nu vei avea aerul rece in masina de care ai nevoie.

Aceasta insa nu este o problema foarte mare, pentru ca exista in prezent o multime de service-uri auto unde se efectueaza si operatiuni de incarcare freon, la preturi foarte avantajoase.

Asadar, cei care au de gand sa isi cumpere o masina second hand, trebuie sa se intereseze si de nivelul incarcarii cu freon al masinii pe care urmeaza sa o cumpere.

Pe langa aceste aspecte, cu siguranta inca mai sunt si alte aspecte care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea unei masini second hand.

Cei care isi cumpara o masina second hand care sa nu fie foarte veche, o masina care are dublu climatronic, plus o multime de alte dotari de top, fac o alegere buna si economisesc si multi bani in comparatie cu cei care isi cumpara o masina noua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea