Stiinta & Tehnologie

#logan #dacia #dealer auto #tva

Cresterea TVA a adus de trei ori mai multi clienti dealerilor auto

Dealerii auto sustin ca majorarea TVA-ului de la 19% la 24% a triplat saptamana aceasta numarul clientilor dornici sa achizitioneze un automobil, scrie zf.ro.

Un director de marketing al unui dealer Ford din Bucuresti a declarat ca: "Toti cei care urmau sa achite masina saptamana viitoare sau luna viitoare s-au grabit acum sa plateasca, astfel incat sa intre cu TVA de 19%, nu de 24%. Astfel traficul de showroom a crescut de doua-trei ori comparativ cu o perioada obisnuita din acest an".

In showroom-ul Dacia din Cluj, numarul potentialilor clienti a crescut cu pana la 20%, dar nu a depasit pragul lansarii programului Rabla 2010 , nici prezentarea SUV-ului Dacia Duster.

"Clientii acum nu mai stau pe ganduri si se grabesc sa achite masinile. Acestia nu achizitioneaza prin finantare sau prin 'Rabla', ci cash", a declarat Calin Abrudan, director de vanzari in cadrul OTC Group, citat de Ziarul Financiar.  

Dacia are cel mai putin de suferit.

Un model Dacia Logan se va scumpi cu aproximativ 300 de euro dupa majorarea TVA-ului la 24%, in timp ce unui model compact precum VW Golf i se va adauga in jur de 500 de euro. O limuzina de lux sau un SUV va costa cu doua sau trei mii de euro mai mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea