Reprezentantele Registrului Auto Roman nu mai fac fata numarului mare de solicitari pentru trecerea emisiilor de dioxid de carbon in cartea de identitate a masinii. Astfel s-a ajuns in situatia in care inmatricularea dureaza mai bine de doua luni. In plus, oamenii trebuie sa alerge de la o institutie la alta pentru a intocmi dosarul. Soferii se plang de birocratie si de lipsa personalului specializat.

Cu aceasta situatie se confrunta aproape toate marile orase din tara. Daca in Brasov se fac peste 100 de programari pe zi, in judetele Cluj, Dolj, Iasi, Sibiu, Timis si Suceava s-a ajuns la aprope 150 de programari pe zi.

In plus, sustin cei de la Jurnalul National, desi reprezentantii RAR au declarat ca trecerea emisiilor in cartea tehnica a masinii costa 25 de lei, in realitate aceasta ajunge la 40 de lei.

Romania a fost invadata de masini second-hand aduse din strainatate, odata cu intrarea in vigoare a noii metode de calcul a taxei de poluare auto. Aceasta prevede cresterea de pana la trei ori a taxelor pentru inmatricularea masinilor noi si scade de pana la zece ori in cazul masinilor uzate. In schimb, durata de inmatriculare a unei masini noi nu s-a modificat fata de perioada similara a anului trecut.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

  •   2008-08-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii