Stiinta & Tehnologie

#constructori auto #calificativul maxim de siguranta #abs

Constructorii auto vor fi obligati din 2011 sa livreze masini dotate cu ABS

Constructorii auto vor fi obligati, incepand din luna februarie 2011, sa livreze pe piata UE doar autoturisme si vehicule utilitare usoare echipate cu sisteme de asistare la franare.

Decizia vine in urma prevederilor unei directive a CE referitoare la imbunatatirea gradului de protectie a pietonilor. Directiva prevede ca toate modelele de autoturisme si autoutilitare usoare noi din UE trebuie sa fie echipate cu ABS pana in 2011.

Automobilele si vehiculele comerciale pot obtine calificativul maxim de siguranta, de cinci stele, numai daca sunt dotate standard cu echipamentul electronic de stabilitate (ESP), conform unei alte directive UE. Sistemul ESP va fi si el obligatoriu incepand cu anul 2014.

Totodata, autovehiculele utilitare trebuie sa fie echipate suplimentar, incepand cu anul 2015, cu sisteme de franare de urgenta cu functie de anticipare , precum si cu sisteme de asistare la mentinerea benzii de rulare.

"Sistemele ABS si AFU sunt prezente in dotarea de serie pentru toate modelele Dacia comercializate în Romania", a spus reprezentantul companiei autohtone Dacia, Daniel Sasarean.

Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe a recunoscut insa ca in prezent, cele mai multe masini de pe piata romaneasca nu sunt dotate cu un astfel de sistem.

Cititi mai multe pe Auto.ro     

  •   2010-02-03
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.