Stiinta & Tehnologie

#solutionare #accident auto #constatarea amiabila de accident

Constatul amiabil a solutionat aproximativ 50% din accidentele auto usoare

In cadrul procedurii de constat amiabil au fost solutionate 109.173 de dosare, in perioada 1 iulie-31 decembrie 2009, ponderea dosarelor avizate fiind de 57,9%, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"In perioada 1 iulie-31 decembrie 2009, dintr-un total de 188.555 de dosare de dauna avizate, 109.173 de dosare au fost solutionate prin procedura constatului amiabil , adica 57,9% din total"
, a declarat, joi, presedintele CSA, Angela Toncescu.

constatul amiabil a intrat in vigoare la 1 iulie 2009 si este reglementat de Legea 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si Ordinul CSA 21/2008 pentru punerea in aplicare a Normelor privind utilizarea formularului constatarea amiabila de accident.

Partile implicate in accident vor putea completa, prin intermediul acestei proceduri, pe un singur formular, elementele privind circumstantele producerii evenimentului, datele personale de identificare si ale vehiculelor implicate, precum si ale propriilor asiguratori.

Procedura elimina obligativitatea soferilor sa se deplaseze la sediile Politiei Rutiere, pentru obtinerea procesului verbal de constatare a accidentului auto.

In plus, orice asigurat Casco are posibilitatea sa obtina direct de la asigurator documentul de introducere in reparatie a vehiculului propriu, daca acesta a fost singurul avariat, fara a mai fi necesara prezenta la Politie. "Prin aceasta procedura, au fost solutionate 370.247 de dosare in cursul anului 2009", a spus presedintele CSA.


Cititi mai multe pe Auto.ro 
 

  •   2010-04-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa-l inveti pe copilul tau valoarea banilor

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii