Stiinta & Tehnologie

Conceptul Bmw GINA - caroserie din textil

Ce-ati spune de o masina care poate lua diferite forme? Lucrurile complicate pot prinde viata datorita unor idei simple, asa cum o demonstreaza ultimul concept " made in BMW country". Din fotografiile de mai jos ati spune ca este vorba de mai multe masini insa v-ati insela , e doar GINA Light Visionary Model, noul concept al constructorului bavarez, fotografiat din unghiuri si in ipostaze diferite.

Galerie foto cu conceptul Bmw GINA

Vehiculul poate să îşi schimbe chiar forma originală în mai multe moduri, anunţă Worldcarfans.com. GINA poate să facă toate acestea datorită mobilităţii oferită de materialele textile , din care este construită caroseria automobilului.

Acestea sunt aşezate pe o structură metalică mobilă, controlată de dispozitive electrohidraulice. Astfel, maşina îşi poate schimba forma, ori de câte ori doreşte şoferul ei.

Numele GINA este prescurtarea denumirii "Geometry and Functions In Adaptions" ("geometrii şi funcţii în continuă schimbare"). Şi mai interesant este faptul că automobilul nu se schimbă doar la exterior ci şi în interior.

Este foarte puţin probabil ca această maşină să fie produsă în serie însă este cu siguranţă un exerciţiu reuşit de design. GINA este construită pe platforma BMW Z8 şi este posibil ca, sub capota din textile, să se afle acelaşi motor V8 .

Chris Bangle, şeful Departamentului de Design BMW, descrie conceptul GINA

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro
  •   2008-06-11
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.