Stiinta & Tehnologie

#concept #qut 1 #dacia

Concept slovac: Dacia QUT 1

In urma unei vizite la Bucuresti, designer-ul slovac Jan Bujnak a realizat un nou conncept al unei masini Dacia .

Modelul a fost conceput dupa ce tanarul a avut de suferit de pe urma traficului bucurestean.

O masina "draguta"

Conceptul prezinta un autovehicul stilat care poarta numele de Dacia QUT 1 ( Cute One). Creatorul modelului a declarat pentru Automarket.ro ca Bucurestiul l-a influentat enorm dupa ce a remarcat numarul mare de masini parcate si cele care circulau.

Totodata, acesta a comparat masinile cu niste creaturi salbatice, iar modelul Dacia QUT 1 doreste sa fie un model ceva mai prietenos, acest detaliu fiind remarcat si de numele conceptului "cute one" care poate fi tradus in limba romana ca "simpaticul" sau "dragalasul".

Materiale "prietenoase"

Mai mult, designer-ul slovac a fost atent atat la conducatorul auto, cat si la pietoni . Conceptul creat de el are caroseria zonei inferioare, acoperita cu un strat de polimeri moi. Prin incalzire, acest material este capabil sa revina la forma initiala daca soferul a zgariat masina.

In partea din fata, Jan a aplicat un spoiler din material flexibil, acest detaliu fiind dedicat pietonilor. In caz ca masina ii loveste, impactul nu va fi la fel de puternic ca in cazul altor masini. Desi o idee foarte buna, Dacia QUT 1 nu va vedea prea curand lumina zilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea