Stiinta & Tehnologie

#tony graziano #gunter verheugen #telefon mobil #uniunea europeana #incarcator universal

Comisar UE vrea incarcator universal pentru toate mobilele

Incarcatorul universal pentru orice marca de telefon mobil ar putea deveni realitate, dupa ce Gunter Verheugen, comisarul european in probleme de industrie a inceput sa ameninte producatorii de telefonie mobila.

Intr-un interviu, acesta a declarat ca este satul de cate sanse a dat producatorilor pentru a gasi o solutie acestei probleme.

De ce un incarcator universal?

Problema lui gunter verheugen este destul de clara. El doreste ca fiecare telefon mobil sa vina la pachet cu un singur incarcator pentru a face economie si a imputina deseurile rezultate in urma fabricarii.

Gunter Verheugen a mai spus ca incarcatoarele vechi de telefoane mobile sunt uitate sau nefolosite in cazul in care utilizatorul isi cumpara un nou telefon mobil. Acest lucru se intampla din cauza diferentei de conectori.

Comisarul european a mai spus ca nu va ezita sa forteze mana producatorilor de telefoane mobile daca acestia nu incearca sa se conformeze cererii.

Altii spun ca nu se poate


Din pacate lucrurile nu sunt atat de simple precum Verheugen le vrea. Presedintele Asociatiei Europene de Informatie si Tehnologia Comunicatiei (EICTA), Tony Graziano , a declarat pentru Deutsche Welle ca cererea lui Verheugen nu poate fi indeplinita pentru ca legal sau practic este imposibil de realizat.

Tony Graziano a mai spus ca este constient de risipa pe care producatorii de telefoane mobile o fac si impactul pe care acest lucru o are asupra mediului, dar ca in prezent nu se poate face nimic. Diferenta de voltaj din Uniunea Europeana este prea mare, iar fabricarea unui incarcator universal nu are un viitor roz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea