Stiinta & Tehnologie

#sms #metrou #bilet #orange

Clientii Orange pot cumpara bilete la metrou prin SMS

ong>Orange si Metrorex lanseaza printr-un parteneriat incheiat recent, primul sistem de plata prin telefonul mobil al unui serviciu de transport in comun in tara noastra.

Cu ajutorul telefonului mobil, clientii Orange din Bucuresti sau aflati in capitala pot cumpara bilete pentru calatoriile cu metroul. Este suficient sa solicite biletul printr-un mesaj scris la un numar scurt, apoi sa scaneze codul de bare, pe care il primesc pe telefon printr-un mesaj multimedia, la dispozitivul special instalat in statiile participante in acest program pilot.

Pentru a solicita un bilet de o calatorie cu metroul, clientii Orange trebuie sa trimita mesajul scris la numarul 801 (tarif 0,36 euro), pentru a solicita un bilet cu doua calatorii trebuie sa trimita mesajul la numarul 802 (tarif 0,63 euro), iar pentru 10 calatorii incluse - la numarul 810 (tarif 1,83 euro).

In prezent, accesul pe baza codului de bare de pe telefonul mobil este disponibil in 6 statii de metrou, unele dintre cele mai intens circulate de catre tineri: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozavesti , Piata Victoriei , Universitate si Timpuri Noi .

Fiecare client Orange care cumpara bilet prin telefon poate naviga gratuit in Portalul Orange pe mobil in ziua cumpararii biletului, timp de 24 de ore. In acest moment, Orange ofera acoperire pentru serviciile de voce si internet mobil in toate statiile metroului bucurestean.
  •   2010-06-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

D.A.

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Aurelian Popescu: Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea obligatorie a locuintelor

Expertul Acasa.ro, Aurelian Popescu, consultant de asigurari

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii