Stiinta & Tehnologie

#eco #co2 #c-zero #citroen

Citroen C-Zero anuntat oficial

Francezii de la Citroen au prezentat oficial modelul electric C-ZERO , masina care face parte din aceeasi familie ca Mitsubishi iMiEV sau Peugeot iOn.

Reprezentantii compaaniei producatoare au tinut sa precizeze ca modelul este 100% electric , nu foloseste nici un fel de combustibil, are zero emisii de CO2, iar motorul este foarte siletios.

Eco, dar cu aer conditionat

Noul model, care masoara 3,48 metri, mai vine echipat cu ABS, geamuri electrice, aer conditionat, ESP (Program Electronic de Stabilitate) si sase airbag-uri. Reprezentantii companiei au mai declarat ca masina poate atinge o viteza maxima de 130 hm/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 15 secunde.

Asemenea lui Mitsubishi iMiEV, Citroen C-Zero este echipat cu aceelasi motor electric. Masina este capabila sa dezvolte 64 de cai putere si un cuplu motor de 180 Nm produse intre 0 si 2.000 rotatii/minut (rpm). Citroen C-Zero dispune de o cutie cu o singura treapta de viteza.

Acumulatori Citroen

Motorul masinii este alimentat de un acumulator Litiu-Ion de 330 volti care este montat in centrul autovehiculului. Producatorul a preferat aceast acumulator pentru ca este mult mai usor si rezista la o incarcare partiala, fara sa diminueze viata bateriei.

Incarcarea se face la o priza de 220 de volti timp de sase ore. In 30 de minute soferul va alimenta acumulatorul la 80%. Totodata, atunci cand bateria masinii este complet incarcata, autovehiculul va atentiona conducatorul. Modelul electric Citroen C-Zero va fi disponibil din 2010 si va costa in jur de 22.000 euro. Dupa lansarea pe piata a acestui model, compania va prezenta un al model hibrid, Citroen DS5 in anul 2011.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea