Stiinta & Tehnologie

#low-cost #volvo #geely

Cine va mai rade de masinile chinezesti?

Pana acum respingeam tot ce insemna masina fabricata in China. De ce ? Pentru ca, desi erau ieftine, calitatea lasa de dorit, iar la capitolul siguranta sa aflau foarte jos, dovada stand rezultatele deosebit de slabe la testele de impact.

Cel putin asa considerau majoritatea pasionatilor de auto din Romania, iar daca venea vorba de o masina chinezeasca, urmau hohotele de ras.

Ce fac chinezii in acest caz, respectiv cei de la Geely ? Achizitioneaza si se asociaza cu una dintre cele mai sigure marci din lume – Volvo . "Volvo for life" graviteaza in jurul conceptului de “siguranta”, iar cand vine vorba de valorile care descriu cel mai bine marca, Volvo spune: "Autovehiculele sunt conduse de oameni. Conceptul care trebuie sa ramana in centrul a tot ceea ce facem aici, la Volvo, este prin urmare SIGURANTA". Si atunci, venim si spunem: oare cine va rade la urma?!

Noi credem ca tot ei, chinezii. Si pentru a fi mai specifici, ne referim la Geely. Dupa barierele pe care le-au infruntat in ultimii ani, care aduceau ca argument de baza lipsa sigurantei la bordul unui model Geely, compania chineza vine acum si isi asociaza imaginea cu Volvo, cel care a promovat de zeci de ani ideea de "siguranta-intotdeauna pe primul loc". Sa intelegem ca ei, chinezii, vor sa se foloseasca de reputatia dobandita de Volvo (in mod special datorita sigurantei masinilor) de-a lungul anilor, tocmai pentru a si-o crea pe a lor?

Noi credem ca dupa ce au dat 900 de milioane de dolari pentru achizitia companiei suedeze, chinezii de la Geely vor lansa un prim model, folosind tehnologia Volvo imbracata in haine frumoase chinezesti (exact punctul slab care a determinat scaderea vanzarilor la modelele Volvo in ultimii ani – design-ul invechit), profitand totodata de istoria Volvo si de renumele acestuia la nivel mondial pentru a fi cat mai bine (re)primiti pe piata.

Geely pune acum pret pe piata chineza pentru a relansa brand-ul suedez si planuieste sa dubleze productia acestei companii prin constructia unei fabrici de capacitate mare in China. Geely Automobile s-a lansat pe piata romaneasca in luna mai 2007 cu mari sperante, insa cred ca suntem de acord cu totii ca nu se intampla prea des (poate chiar nu s-a intamplat) sa vedem un model Geely stand la semafor . Asteptam sa vedem cum vor decurge lucrurile in viitor.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea