Stiinta & Tehnologie

#dacia #cifra afaceri #profit

Cifra de afaceri Dacia de anul trecut, in crestere cu 17,8%

De la zi la zi, Dacia vine cu noutati pozitive. Dupa ce a cucerit Europa cu modelele sale low-cost care au avut succes datorita programelor de reinnoire a parcurilor auto nationale, a venit vremea ca producatorul roman sa isi publice rezultatele financiare pentru anul precedent.

De data aceasta discutam despre cifra de afaceri Automobile Dacia, care a afisat anul precedent 9 miliarde lei, in crestere cu 7,8% comparativ cu anul anterior. Trecem la profitul net al companiei, care a urcat cu 3,7%, la 230, 27 milioane lei, conforma datelor publicate pe pagina de internet a producatorului auto.

In 2008, Automobile Dacia a inregistrat o cifra de afaceri de 7,64 miliarde lei si un profit net de 222,02 milioane lei.

"Conducerea considera ca in cazul in care va fi necesar sprijinul oferit de grupul Renault si bancile romanesti va fi suficient pentru a permite societatii sa isi continue activitatea si sa isi regleze datoriile in cursul normal al activitatii de exploatare , fara a fi nevoie de vanzari substantiale de active, intrerupere fortata, determinata de factori externi, a operatiunilor sale sau alte actiuni similare"
, se mentioneaza in raportul Automobile Dacia.

Societatea nu a contractat imprumuturi pe termen lung pe parcursul anului financiar 2009, aceeasi situatie fiind valabila si pentru anul 2008, conform raportului.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea